lördag 18 september 2010

Aldrig uträknade

De rödgröna går nu åter framåt i opinionen. De är inte, och har aldrig varit, uträknade. De senaste dagarna har det inte längre gått att undkomma effekterna av den borgerliga politiken för de svaga i samhället. Då slutar plötsligt de egoistiska argumentet att fungera. Varje anständig människa börjar då istället skämmas över de där extra hundralapparna i plånboken som jobbskatteavdraget gett.

De borgerliga har ett enormt övertag i form av ekonomisk resurser som de utnyttjar för att försöka köpa sig till en seger. De har köpt bloggare som utan att ange att de får betalt för det pushat för deras evenemang. De har köpt det offentliga rummet. I Lund har till exempel varenda buss och 90 procent av reklampelarna de senaste veckorna varit borgerliga. De har köpt sig plats i media. Dagen innan valet innehåller Sydsvenskan cirka 5 helsidor annonser för de borgerliga, dubbelt så mycket som oppositionen. De borgerliga har haft intensivt understöd av i stort sett hela dagspressen, inte bara på ledarplats utan också i form av en allt mer uppenbar politisk journalistik.


Trots detta ökar nu de rödgröna. Abraham Lincoln sa:

Man kan lura hela folket en liten tid,
en liten del av folket hela tiden,
men man kan inte lura hela folket hela tiden


PS. Har du förtidsröstat, men ångrar ditt val går det bra att ändra din röst i vallokalen fram till klockan 20.00 på söndag.

Länkat: SDS; SDS; SDS; SDS; SDS; SDS; SKD; SKD; SKD; SKD; SKD; HD; SVD; SVD; SVD; SVD; Metro; GP; GP; GP; DN; DN; DN; DN; DN; DN; Ex; Ex; Ex; Ex; AB; AB; AB; AB; SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar