måndag 31 maj 2010

Total bojkott av Israel

Den israeliska högerregeringen har kastat masken inför världssamfundet. De tar sig rätten att döda eller fängsla vem de vill - var som helst, när som helst - då de anser det vara i deras eget intresse. Detta har varit vardag för det palestinska folket i många år. Men för den som eventuellt inte kunnat se vad som händer i Gaza och på Västbanken blir attacken mot biståndsskeppen på internationellt vatten alldeles glasklar: Detta är statsterrorism och statsorganiserat mördande. Israel är en skurkstat.

Alla normalt funtade människor tar nu avstånd från Israel. Dit hör dock inte MUF:s orförande Niklas Wykman som tvärtom kallar attacken för "en seger för Gaza".

Idag sörjer vi de modiga människor som föll offer i ett försök till humanitär insats, i ett försök att öppna en kanal med mediciner och förnödenheter till ett belägrat folk. Samtidigt måste världssamfundet nu regera mot mördarna i den israeliska regeringen. Nu finns det faktiskt bara ett läge:

Total bojkott av allt som har med den israeliska staten att göra! Bryt omedelbart alla diplomatiska förbindelser, stoppa all handel, avbryt allt utbyte inom kultur och idrott.


OBS OBS OBS
Utrikesminister Carl Bildt kommer till Lund idag.
Själv ska jag gå ner till Lundagård, utanför universitetshuset, klockan 15.15
och berätta för honom vad jag tycker att den svenska regeringen ska göra.
Du som är i närheten: Gör som jag!

Det blir också manifestation 18.00
på Gustav Adolfs torg i Malmö i kväll.

Fler inlägg:
Begreppet övervåld


Länkat
SVT; SVT; SVT; SVT; SVT; DN; DN; DN; DN; SVD; SVD; SVD; SVD; SDS; SDS; SDS; SDS; SKD; SKD; SKD; SKD; SKD; SKD; GP; GP; GP; GP; GP; GP; GP; GP; GP; AB; AB

14 kommentarer:

 1. Jag är liberal borgerlig väljare, men delar inte borgarnas syn i mellanösternkonflikten. Jag håller helt med dig om att bojkott är enda vägen nu. Att skjuta mot hjälpkonvojer och mot utländska medborgare på internationellt vatten som Israel har gjort och sedan ta utländska politiker (bland annat en svensk) till fånga är att betrakta som en direkt krigshandling.

  Frekar06

  SvaraRadera
 2. Arrangera manifestation på Stortorget idag!!

  Per Woin

  SvaraRadera
 3. det är inte trovärdigt att ngn med yxa skall atakera tung beväpnade styrka- löjligt lögn- men däremot människor i desperation ta till även planka när de bli atakerade av militära för att skydda sitt liv- bilden är tvärtom som vanligt -Israelerna tagit till vana att ljuga

  SvaraRadera
 4. Josef Sjöberg31 maj 2010 14:57

  Vi vet inte exakt vad som hänt ännu. Om orsaken bakom denna tragik när personer dödats. Läs vad Israels utrikesminister säger:

  www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3896588,00.html

  Israel har ju beskjutits av Hamas-raketer under en längre tid, varför nämner du inte om detta?

  SvaraRadera
 5. Jag tycker faktiskt att viss vänstermänniskors reaktioner så fort Israel är inblandat är tämligen obehagliga och motbjudande !
  Tal om bojkott och mördare är grova överdrifter som faktiskt kan spä på våldet ännu mer, men det struntar uppenbarligen vissa vänster i, skäms på er !
  Israel har gjort fel förmodlihgen, men amn måste se deras agerande utifrån att de är en extremt utsatt stat som är omgiven av grannar som har som enda mål att förinta dem.

  GustavAnder

  SvaraRadera
 6. Bravooooooooo. Jag håller med Dig, Mats.
  "-Total bojkott av allt som har med den israeliska staten att göra! Bryt omedelbart alla diplomatiska förbindelser, stoppa all handel, avbryt allt utbyte inom kultur och idrott.

  SvaraRadera
 7. Det är ett grovt brott mot mänskligheten och folkrätten. Ska vi bara sitta och titta att oskyldiga och obeväpnade massakreras av supermark. Glöm inte att de 1.4 miljoner Gazabor som är inspärrade och som inte har några som helst rättigheter. Visa sin reaktion genom att till exempel skriva till regeringen eller Carl Bild. Agera nu!

  SvaraRadera
 8. Detta har inget med Hamas eller raketer att göra, utan om obestyckade fartyg på internationellt vatten och massaker på internationella hjälparbetare. En hel värld fördömer det, precis som man flera gånger tidigare fördömt Israels regering när den organiserat folkmord och brytit mot internationell rätt.

  Problemet är att Israels regering struntar högaktingsfullt i den internationella opinionen så länge omvärlden fortsätter att ha diplomatiska förbindelser och handels- och kulturutbyte med dem och så länge USA fortsätter stödja regeringen ekonomiskt.

  En internationell bojkott är förmodligen det enda som hjälper, precis som det (till slut) hjälpte mot apartheid i Sydafrika.

  SvaraRadera
 9. Jag handlar aldrig något som tillverkats/producerats i Israel, oavsett pris eller fördelar.

  SvaraRadera
 10. Uppenbarligen är det politiskt korrekt att tjoa och gapa om Israels skuld innan man vet vad som egentligen hände. Ett beteende som passar en lättledd vänsteraktivist.

  SvaraRadera
 11. Vi vet redan ganska mycket om vad som hänt. Ett 20-tal internationella hjälparbetare ombord på ett obestyckat fartyg, på internationellt vatten, har dödats i en militär operation från staten Israels sida.

  Detta räcker faktiskt för att varje anständig människa ska reagera.

  SvaraRadera
 12. Hej Mats!

  Israel hävdar att massakern på civila var motiverat, eftersom deras soldater blev attackerade och att de handlade i självförsvar.

  Men de blev attackerade när de bordade ett fartyg på internationellt vatten som de inte har någon laglig rätt att gå ombord på, de betedde sig som pirater som kapar handelsskepp utanför Somalias vatten.

  Förmodligen blev soldaterna attackerade av civila som agerade reflexmässigt och utan att tänka i en situation där de blev överlumpade.

  Men vems självförsvar är det som vi talar om här? Det här kommer att bli en brännande juridisk fråga!

  Läs min artikel på:

  http://darenpagatan.blogspot.com/2010/05/israel-attackerade-ship-to-gaza.html

  SvaraRadera
 13. Du är en okunnig nolla och en antisemit. Palestina var aldrig en fri stat..Turkarna ägde dem sedan engelsmännen.. Varför inte skriver du om att Sverige sålde vapen till Saddam Hussein som under åtta år krigade och lemlästade oskyldiga iranier i Iran.. Detta räknas inte som en synd eller hur...???

  SvaraRadera
 14. Observera att jag bara låter den senaste kommentaren stå kvar som exempel på idiotargument för att försvara det som inte låter sig försvaras: 1. Användandet av reflexen att kalla dem som kritiserar staten Israels göranden för antisemiter.
  2. Att Palestina skulle varit en självständig stat före 1949 är det ingen som har påstått men slängs fram för att kunna kalla sin meningsmotsåndare för "okunnig nolla".
  3. Paralleller till andra historiska eller pågående övergrepp/förbrytelser i världen används för att försvara en händelse som inte går att försvara.

  SvaraRadera