måndag 24 maj 2010

En tillgång för oppositionen

Dagens mest glädjande nyhet är onekligen Sverigedemokraternas ras i opinionen. Samtidigt som den aktuella opinionsmätningen visar fortsatt stabilt övertag för de rödgröna blir det allt tydligare att de borgerliga småpartiernas försök att profilera sig blir en allt större tillgång för oppositionen.

Medan moderaterna inför valet satsar på en utslätad statsbärande framtoning går folkpartiledaren Jan Björklund på i ullstrumporna. I SVT:s morgonprogram hann han på mindre än en kvart ge den rödgröna oppositionen tre rejäla frilägen.

Björklund anser att ungdomar under 23 år ska tjäna hälften eller mindre än vad äldre gör. Principen lika lön för lika arbete tycks folkpartiledaren aldrig hört talas om. Man kan fråga sig vad som blir nästa steg. Invandrare har ibland också svårt att etablera sig på arbetsmarknaden. Kanske dags för Folkpartiet att föreslå speciella invandrarlöner?

Björklund vill tvärtemot försvarsministerns åsikt hälla in nya miljarder till militären, och hävdar att det inte är något problem att man inom regeringen gör diametralt olika säkerhetspolitiska bedömningar. För de rödgröna, som av de borgerliga beskyllts för bristande enighet i just säkerhetspolitiska frågor, är det bara att tacka och ta emot.

Slutligen föreslår Björklund att Sverige nu ska överge kronan för att ansluta sig till euron. Björklund ser till skillnad från i stort sett alla ekonomer inte några problem alls med att EMU-länderna saknar finanspolitiska styrmedel, att de saknar kontroll över växelkurs och ränta. Grattis till 2000-talets mest vältajmade kampanj!


Länkat
SVT; SVT; DN; AB; SVD; SDS; GP; SKD; Exp; Exp; HD;

1 kommentar:

  1. Hahaha, inte ofta man ser den välslipade majoren göra så grova felbedömningar. Det måste, som du du skriver, bero på desperationen som växer hos de små borgerliga partierna.

    SvaraRadera