torsdag 15 april 2010

Ung Vänster är bäst

SD-rasisternas turné på Lunds gymnasieskolor väcker känslor. Vem hade förväntat sig något annat? Deras budskap går ut på att skylla allt som de anser vara fel i Sverige på invandrare. Exakt samma argumentation hade nazisterna på 1930-talet, men då var det judarna som man gav sig på. Detta är rasism och det bör kallas vid sitt rätta namn.

De som tror att de kan stoppa rasister genom att gå till handgripligheter kan också lära sig lite av 1930-talets första år. Det skapar martyrer bland dem och plötsligt är det skurkarna som det är synd om.

Ung Vänster är bäst. De försöker bemöta SD-rasisterna var de än dyker upp, men med egen anti-rasistisk information. De tar samtidigt avstånd från våld och handgripligheter. Det är faktiskt mycket märkligt att de inte fick komma in på Vipan för att prata med eleverna. Jag har ofta varit på gymnasieskolor i Lund - som förälder eller som politiker - och har varje gång pratat med elever, men har aldrig krävts på något "tillstånd".


Länkat till detta inlägg
SDS
; SDS; Skd; Ung Vänster

7 kommentarer:

 1. SD-rasisterna? Motivera språkbruket tack. Det klingar rätt omoget i min öron när jag nu väl informerat mig om dom.
  Jag har dock inte läst på om Vänsterpartiet än. Motivera mig. Någon skall ju ha min röst i september.

  /Kenta

  SvaraRadera
 2. Min uppfattning är att redan de som har som affärsidé att skylla olika problem i samhället, upplevda eller inbillade, på "invandrare" eller "massinvandringen" förtjänar epitet rasister. Men SD är faktiskt värre än så. Partiledaren pekar i debattartiklar ut en grupp bland invandrarna som speciellt farlig: De med muslimsk trosuppfattning.

  Precis på samma sätt gjorde nazisterna på 1930-talet. Brister inom socialpolitik och äldreomsorg, liksom arbetslösheten och "sedernas upplösning", skylldes på främmande element. Då var det judar, nu är det muslimer som drabbas, men det är samma rasism.

  Anledningen till sammanskrivningen "SD-rasisterna" är alltså att jag anser SD vara ett i grunden rasistiskt parti.

  SvaraRadera
 3. Tar avstånd från våld? Antingen är du jävligt dum eller bara dåligt informerad. Ung vänster står ju hand i hand med afa och tävlar om vem som ska slå första slaget på meningsmotståndare.
  Ser fram i mot sd:s 8-9% i valet och ser samtidigt fram i mot att ni odemokratiska kommunister åker ut.

  SvaraRadera
 4. Hade folk från Ung Vänster hållit på att slåss hade massmedia upptäckt det väldigt snart. Jag har inte sett några sådana påståenden, inte heller några polisanmälningar. Men SD-medlemmar har å andra sidan en klar tendens att vara överrepresenterade i brottsstatistiken, inklusive våldsbrott...

  SvaraRadera
 5. Det som utspelades på Spyken hade du nog velat se, för där kunde man verkligen se Ung Vänsters elit med deras demokratisyn. Den ena Sverigedemokraten blev misshandlad i vår skola utav en ur ditt ungdomsförbund som inte ens var elever på Spyken.

  Nä kommunister blir aldrig några demokrater.
  //Lärare

  SvaraRadera
 6. Till "Lärare":
  Jag betvivlar starkt att någon från Ung Vänster misshandlat en Sverigedemokrat på Spyken. Jag var ju inte där men misstankarna går ändå osökt till det vanliga slöddret av bråkmakare och slagskämpar, som inte har med vare sig vänstern eller normal politisk verksamhet att göra. Det är synd och fel att vänstern får skit för deras beteende, de kunde lika gärna varit fotbollshuliganer. Vi brukar ju knappas göra moderaterna ansvariga för högerextremistiskt våld.
  Är saken polisanmäld?

  SvaraRadera
 7. Autonoma var också där och visade motstånd. Det gick över styr då en av dem blev puttad av en SDare varpå SDaren fick en spark i skrevet. Någonting en från Ung Vänster aldrig skulle gjort. / F.d Spykist och med i Ung Vänster

  SvaraRadera