torsdag 22 april 2010

Hur kan man vara för köttklister?

Köttklister har redan med bred marginal utsetts till äckligaste nya ordet 2010. Inför försöken att med hjälp av EU-parlamentet förbjuda eländet deklarerar nu moderaterna tillsammans med folkpartiets Marit Paulsen att de kommer att rösta ja till köttklister.

Regeringen och jordbruksminister Eskil Erlandsson har tidigare i EU-kommissionen understött den vidriga produkten, mot att den blir märkt.

Säga vad man vill om den borgerliga alliansen, de vet vad som krävs för att hålla samman.


Länkat
DN; GP; SVD; SVT; YA; F

5 kommentarer:

 1. varför ska det INTE vara lagligt? Ingenting antyder att det är det minst farligt, och det gör det billigare att producera stora saftiga köttbitar. Det påverkar inte heller smaken, såvida man inte är vansinnigt äckelmagad som en del verkar vara. Vilket argument finns att förbjuda köttklister som inte går att applicera på praktiskt taget allt som bara påverkar estetiken på en produkt?

  SvaraRadera
 2. Anders Örbom22 april 2010 09:05

  Får hålla med ovanstående, vad är det som gör just det här åh så upprörande? Visst kan man ofta vilja ha rena råvaror, och det finns ju också att välja. Men att just detta skulle vara något så hemskt jämfört med alla tillsatser och tillverkningsmetoder som är involverade i produktionen av vilken falukorv eller mazarin som helst förstår jag inte alls. Trams.

  SvaraRadera
 3. Enda argumentet för skulle vara att en del sådant kött som idag går till chark kan limmas ihop till något som ser ut som helt kött.

  Argumenten emot är desto fler: Det ger nya möjligheter till fusk, konsumenterna kan vilseledas att tro att det är helt kött de köper, konsumenterna får ännu en tillsats att hålla reda på. Alla nya tillsatser i livsmedel ska för övrigt kunnat motiveras vara till gagn för konsumenterna. Kan man visa detta med Fibrimex?

  Jag betvivlar starkt att smörjan kommer att heta Limmad oxbringa, Biff Kleta eller Limfilé när den ligger där i disken, utan man kommer nog att bli tvungen att läsa det finstilta.

  SvaraRadera
 4. Stefan Nilsson27 april 2010 19:23

  När ska dom sluta å laborera med maten, hoppas skiten blir förbjuden i EU.

  SvaraRadera
 5. http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/karinahlborg/article7039897.ab

  SvaraRadera