tisdag 13 april 2010

Står upp mot hovjönseriet

Medan alla andra partiledare förbereder sig för Daniel Westlings och kronprinsessan Victorias bröllop finns det i alla fall en som står upp mot hovjönseriet.

– Jag tackar så hemskt mycket för inbjudan som jag fått, men jag känner mig inte som nära anhörig och är motståndare till monarkin som institution. Därför tycker jag att det vore fel av mig att delta, säger Lars Ohly. Vänsterpartiet kommer heller inte att skicka några presenter.

Egentligen vet man inte om man ska bli glad eller ledsen. Visst är det skönt att det finns partiledare som tar konsekvensen av sin övertygelse. Men de andra då? För inte är väl Mona Sahlin, Maria Wetterstrand och Peter Eriksson övertygade rojalister, tvärtemot sina partiers program? Är de personliga vänner till Westlings och/eller Bernadottes? Om inte: Vad ska de där och göra?


Länkat till detta inlägg
SDS; Expr; GP; SVT; 24; BLT; SKD; HD

Tidigare inlägg om hovjönseri
Hovjönseri

9 kommentarer:

 1. Glassa med de övriga i överklassen förmodar jag.

  SvaraRadera
 2. Men borde de inte veta bättre?

  SvaraRadera
 3. Inte för att jag tänkt rösta på ohly men det här , om han står fast vid det , ger faktiskt en hel del integritetspoäng.

  Han lever som han lär och det är mer än vad man kan säga om resten av politikerna.

  SvaraRadera
 4. Det är lugnt!

  Ingen kommer att sakna den siste kommunisten där heller...

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte att de kommer att sakna honom, men de borde faktiskt tänka igenom sin egen position. Kryperi och fjäsk är inga goda egenskaper.

  SvaraRadera
 6. Bra Lars. Jag ser kungahuset som de största enskilda bidragstagarna i samhället. Hur kan en modern demokrati hålla kvar vid att man skall ärva ämbetet som statsöverhuvud. Strider mot alla demokratiska principer. Avskaffa monarkin.

  SvaraRadera
 7. Nu kan Lars räkna med min röst!!!!

  SvaraRadera
 8. äntligen en politiker som är rak grattis

  SvaraRadera
 9. Hm, det är väl nästan alltid vänsterpartiets politiker som står för det där med att helhjärtat står för sin politik. Det kan ju bero på att deras politik aldrig går ut på att lura någon. Den är rättfram och följer en röd tråd som bygger på en enkel och öppen logik. Sedan kan man ju förstås tycka att den är dålig, det är en annan sak.

  Men det här med att avskaffa kungahuset förstår jag inte egentligen. Ska vi avskaffa museer, djurparker och SVT också? Så länge någon vill vara kung eller drottning är det väl jättebra. Suverän underhållning för många människor.

  SvaraRadera