fredag 9 april 2010

Rent från vettet

Inte nog med neddragningar och försämringar av sjukvården i Skåne. Avsikten med den hårt kritiserade tvångssammanslagningen av sjukhusen i Lund och Malmö avslöjas nu i all sin krasshet:

Nedläggning av sjukhuset i Lund och byggandet av ett nytt mastodontsjukhus i Malmö. Rent från vettet? Ja, men den vettlösa planen lanserades idag av sjukhusledningens divisionschef. Skälet sägs vara framtida renoveringskostnader för byggnader. I något kryptiska ordalag bekräftar
Catharina Blixen-Finecke (M), vårdproduktionsberedningens ordförande, i Sydsvenskans nätupplaga att ärendet finns på agendan.

En ovärdig dragkamp mellan Lund och Malmö om vilket sjukhus som ska vara kvar och vilket som ska läggas ner kan redan skönjas.
Därför står fyra saker nu klart:

(1)
Tvångsammanslagningen av sjukhusen i Lund och Malmö bör hävas och nedläggningsplanerna kastas i papperskorgen.

(2) Regiondirektören för Region Skåne, som genomdrivit tvångssammanslagningen, liksom divisionschefen för Sus som lämnat nedläggningsförslaget, bör omedelbart bytas ut.

(3) Den politiska ledningen för Region Skåne bör röstas bort i september i år.

(4) Vårdproduktionsberedningen bör byta namn till något som i alla fall antyder att det inte handlar om en storindustri utom om sjukvård.


Länkat till detta inlägg:
Sydnytt; SDS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar