onsdag 28 april 2010

Bängkäpp till Tobleroneman

Kommunminister Mats Odell (KD) tilldelades Årets Bängkäpp av Situation Stockholm, de hemlösas tidning i huvudstaden. Juryns motivering lyder:

För att han, genom att underlätta utförsäljningen av stadens hyresrätter och driva igenom marknadshyror i Stockholms innerstad, fortsätter att göra det svårare för Sveriges hemlösa personer att få ett bra hem.

Mats Odell, numera även känd som Tobleronemannen, har emellertid sedan januari vägrat ta emot utmärkelsen. Den kristna högern förnekar sig inte.

Apropå sakfrågan: Måste skola, vård och omsorg svältas ut 2011 (enligt kommunminister Odells åsikt, allt annat är ju "tobleronepolitik")? Eller har Sverige råd med en anständig nivå på välfärdssektorn? Jag tror att de flesta är överens om det senare och Reinfeldt och Borg har ju för övrigt redan antytt att regeringen kommer med någon sorts resursförstärkning till kommunerna till sommaren. De vågar inget annat med tanke på det stundande valet.

Det ska bli mycket intressant att höra om Odell har något att säga om chokladpraliner då.


Länkat

3 kommentarer:

 1. Är du hemlös i Sverige så är det frivilligt, det vet alla.

  Sluta knarka, skaffa ett jobb.
  Skitenkelt.

  Trist om du är psykiskt sjuk och inte kan ta hand om dig själv, synd att (S) stängde mentalsjukhusen.

  SvaraRadera
 2. Hade det varit så enkelt, AfterGlow, hade det nog inte funnits några drogmissbrukare eller folk som strulade till det för sig på annat sätt. Vad ska man för övrigt göra med dem som inte följer dina hurtfriska uppmaningar?

  Alla partier var överens om att stänga de stora institutionsboendena inom psykiatrin. Det skulle naturligtvis ha kombinerats med andra boendeformer med stödinsatser och en stark satsning på psykiatrisk öppenvård. Men det var precis då som de första stora neddragningarna i kommuner och landsting började...

  SvaraRadera
 3. Jag har länge tyckt mig märka att Mats Odell saknar kunskap om de områden han satts att regera.Det är sannolikt med avsikt Fredrik Reinfeldt satt honom där för att göra det lättare att styra. Med en så trögtänkt minister hinner han rådgöra med sin hustru, som bestämmer.Reinfeldts oförmåga att ge raka svar på journalisters enkla frågor tyder på en hård styrning hemma.
  Mats Odell lyckas, när han agerar på egen hand, uppträda och yttra sig utan att först reflektera över frågan och ger då intryck av att vara ekonomiskt helt okunnig, finansmarknadsminister som han är.

  SvaraRadera