söndag 25 april 2010

Avhoppad rasist visar vad som gäller

Stora delar av Kävlinge SD med Kenneth Sandberg i spetsen lämnar nu partiet.

– Vi tycker att ledningen har valt att fila av udden för att framstå som ett lite harmlöst parti, en strategi för att komma in i riksdagen, säger Sandberg i Sydsvenskan. Förändringen kom 2005 då Jimmie Åkesson blev partiledare. Sedan dess har partiledningen försökt skapa ett mildare tonläge och rensa bort uttalat rasistiska inslag i partiet. Sandberg kallar partiet oärligt och talat om dubbla budskap.

– Partiets program är egentligen mycket radikalare än ledningen vill låta påskina. Man ligger lågt på profilfrågan. Det är invandringen det handlar om. Det är ingen hemlighet. Det vet ju alla, säger Sandberg.

Avhoppen visar egentligen precis vad SD är för sorts parti. Deras taffliga försök att bli rumsrena har aldrig fungerat. Den som medvetet spelar ut folkgrupper mot varandra och skyller brister i välfärden på "främmande element" eller "massinvandringen" är – just det – rasist.

Riktigt pinsamt, på gränsen till underhållande, blir det när Lars-Anders Espert i SD Staffanstorp i en intervju i Sydsvenskan ska försöka förklara sitt motstånd mot att ta emot flyktingbarn utan att säga som det är: Vi vill ha ett rasrent Staffanstorp.


Länkat
SDS; SKD; SVD;
GP; TA; DN

13 kommentarer:

 1. Är det verkligen rasism att vilja ha ett svenskt Sverige? Ett svenskt Sverige eller gruppvåldtäkter? Svaret för mig blir ett svenskt Sverige. Vad blir dit?

  SvaraRadera
 2. Alla normalt funtade människor vet att det finns våldtäktsmän av såväl svenskt som annat ursprung. De vet också att våldtäkter måste bekämpas på alla tänkbara sätt, där för övrigt straff för gärningsmännen bara är ett. De flesta våldtäkter äger rum i hemmet av etniska svenskar.

  Rasistiska partier har i alla tider använt liknande argument: En rasren nation ställs mot brottslighet. Samtidigt har, typiskt nog, rasistpartiernas medlemmar varit klart överrepresenterade i brottsstatistiken. Det är deras vidriga människosyn som leder fram till nazisternas gaskammare eller till lynchningarna i den amerikanska Södern.

  Därför väljer jag ett Sverige för alla.

  SvaraRadera
 3. Då skall vi se vilka som ingår i Mats definition av rasister:

  http://www.dn.se/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet-1.421859

  Maruicio Rojas - Född i Chile

  http://www.expressen.se/debatt/1.1964543/sara-mohammad-slojfortryck-ingen-mansklig-rattighet

  Sara Mohammad - Född i Irak

  http://lt.se/nyheter/1.810001-sd-har-flest-invandrare-pa-vallistan

  Nader Helawi+hans syrianska partikamrater - Födda i Irak

  http://daniel-assai.blogspot.com/

  Daniel Assai - Född i Iran

  +300 000 människor till i Sverige av olika ursprung.

  Inflationen i ordet "rasist" är så pass hög att man snart får devalvera det för att det skall betyda något igen.

  Men du kan ändå passa på att smeta epitet på Lena Hjelm som i sin studie av domar hos Svea Hovrätt kom fram till att 85% av alla dömda våldtäktsmän hade invandrarbakgrund:

  http://www.dn.se/ledare/signerat/en-riktig-valdtaktsman-1.407102

  Ska vi avsluta med det rasistiska BRÅ också?

  Enligt BRÅs studie från 2005 är invandrare överrepresenterade till 400 % vad gäller våldtäkter (överrisk 5.0). BRÅs siffror är lite oklara (de är "politiskt korrekterade"), men resulterar i en invandrarandel på minst 55 % av våldtäkterna för Sverige 1997-2001.

  Där ingår även våldtäkter som begås i hemmet.

  Skulle gärna vilja se stöd för ditt påstående att de flesta våldtäkter som begås i hemmet utgörs av etniska svenskar(man skall akta sig för att peka ut folkgrupper utan att ha bevis för det kära Mats)

  MVH

  En "rasist"

  SvaraRadera
 4. Sverigedemokraterna har en vana att alltid påstå att statistik och siffror är "politiskt korrekterade," när de inte får som de vill.
  Och som vanligt hos dessa SD:are så ligger deras argument nere i sandlådenivå.
  Sverigedemokraterna är och kommer alltid att vara ett rasist parti med ett ideologiskt tänkande som är hämtad ur nazisternas sjuka doktriner.

  SvaraRadera
 5. Kollektiv bestraffning vände jag mig mot redan när jag gick i skolan. Ibland bestraffades hela klassen för en eller ett par personers påhitt. Mycket värre är dock när kollektiv bestraffning och skuldbeläggning utsträcks till etniska grupper eller minoriteter. Det är detta förhållningssätt, vilket jag påpekade tidigare, som leder till gaskamrarna eller till Srebrenica.

  Naturligtvis är inte alla undersökningar och inlägg som påvisar eller söker förklaringar till en överrepresentation av invandrare i brottsstatistiken "rasistiska". Man bör dock passa sig för att missbruka dem. Ann-Christine Hjelms undersökning av social och kulturell bakgrund är till exempel en djupstudie av 27 gärningsmän.

  Alla med den minsta kännedom om statistik skulle akta sig för att översätta detta till nationell fördelning.

  Men rasister använder typiskt fragment av riktig statistik, kombinerat med lätta förvanskningar och rena lögner för att rättfärdiga målet: Att skylla allt eller det mesta man inte tycker om på "massinvandringen". De blåser därigenom upp den typ av hatfyllda generaliseringar som leder till etnisk rensning.

  SvaraRadera
 6. Mats:

  Intressant. Du vänder dig mot kollektiv bestraffning, samtidigt hävdar du att etniska svenskar är de som våldtar mest. Vad stöder du detta på? Och om det stämmer är det ok att säga detta?

  Ann-Christine Hjelm gick igenom nästan 3000 domar.

  Gamla anrika Nerikes Allehanda har nu gått ut och bestämt sig för att granska våldtäkter och etnicitet:

  http://na.se/nyheter/1.811476-na-ska-granska-valdtakter-ur-etniskt-perspektiv

  Rasistiskt enligt dig antar jag?
  Varför får inte sanningen komma fram?
  Alla vet att personer med utländsk bakgrund, och då främst från mellanöstern och nordafrika, är kraftigt överrepresenterade när det gäller våldtäkter.
  I Oslo har alla överfallsvåldtäkter de 3 senaste åren begåtts av utom-europeiska invandrare och offren har främst varit etniska norskor med nordiskt utseende. Detta om något är väl rasism som drabbar norskor i allra högsta grad, alltså inte den "metarasism" som du hela tiden hänvisar till.

  http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

  Det jag oroar mig för är inte om en viss folkgrupp pekas ut, det jag oroar mig för är våra tjejer och killar i Sverige som blir utsatta för våld i alla dess former eftersom de ses som lätta byten. Just den mentaliteten är väldigt tydlig bland yngre invandrarkillar, jag vet eftersom jag är uppväxt och lever i en av våra "fina" mångkulturella förorter.

  SvaraRadera
 7. En avgörande skillnad mellan mig och Anonym är väl just att jag INTE anser att samhället ska bestraffa eller skuldbelägga någon som grupp.
  En liten minoritet av männen är våldtäktsmän, både bland etniska svenskar och invandrade. Men Anonym verkar vilja använda förekomsten av brottslighet för andra syften.

  SvaraRadera
 8. Mats: Vänsterpartiets hätska tal och hets mot överklassen kan inte tolkas som något annat än att man på historiska, kulturella, och ekonomiska sätt försöker att hitta en syndabock och sen hetsa övriga befolkningen mot just denna grupp och på så sätt vinna röster.
  Hela talet om "klasskrig" är inget annat än just en uppmaning till att, med alla möjliga medel, skuldbelägga en grupp av människor i samhället.

  Vad för slags syfte har vänstern?

  SvaraRadera
 9. Den tidigare retoriken om "klasskrig" uppstod ur en situation när arbetarna inte hade rösträtt och borde ha skrotats på 1920-talet. Vänsterpartiets föregångare skrotade den på 1930-talet (man hade dock andra "lik i lasten" med sig betydligt längre fram i tiden). Klasskrigsretoriken lever nu endast kvar i några obskyra småsekter.

  Men analyser grundade i klass är inte överspelade. De bygger egentligen på en självklarhet: Människor med olika ekonomiska ställning kan ha olika intressen vad gäller till exempel skatter och behovet av sociala trygghetssystem. De med mest resurser måste vara med och betala för hela samhällets väl. Deras ekonomiska privilegier måste därmed minska för att alla ska kunna ha det bra. Ytterst handlar det om ekonomisk makt kontra politisk makt.

  Det är stor skillnad på detta och rasisternas grumliga föreställningar om ras, blodsband och nation. Läs till exempel vad SDs principprogram har att säga om nation, kultur, folk och land (det är ett ganska tacksamt objekt för komiker, kolla t.ex. Magnus Betnérs dagbok. http://www.magnusbetner.com/dagboken/

  Vänstern påstår inte heller att överklassen är mer brottsbenägen, att den är genetiskt underlägsen eller bör lämna landet (att vissa av dem frivilligt ändå lämnar landet för att komma undan beskattning är en annan sak, men vänstern skulle aldrig drömma om att utnyttja detta för kollektiv bestraffning eller skuldbeläggning).

  Syftet med vänsterns politik är alltså ett samhälle som inkluderar alla, med med en rättvisare föredelning av resurser.

  SvaraRadera
 10. Föarst då vi har en homogen grupp svenskar med samma värderingar och som lever i ett system som betydligt förbättrats genom att man sållat ut de som inte hör hemma i landet, kan man göra en ordentlig statistik som visar vilka som rånar mest, våldtar mest och skjuter mest etc.
  Som det nu är verkar allt bara kaos och den ena gruppen motsäger den andra eller den tredje beroende påa vilken grupp man själv tillhör.

  Om man ska tillbe sin Gud kan man mycket väl gör det på sin lilla bönematta var som helst, vilket man ju redan gör i sina hemländer. Varför bygga stora helgedomar överallt i ett land som under 2000 år klarat sig utan????
  Man kan mycket väl be hemma på sin matta - men det är inte Gud och helgedomen som är det viktiga skälet till byggandet - utan framtida makt och maktövertagandet!!!

  SvaraRadera
 11. Förvisso en häftig konspirationsteori om moskéer i sista inlägget från Anonym. Tror du på den själv? Är det likadant med de andra världsreligionernas monument i Sverige?

  Eftersom jag själv inte är religiös, och därtill ogillar all vidskepelse och religion tycker jag egentligen inte om att det byggs varken kyrkor, moskéer eller andra helgedomar. På sikt är jag dock inte speciellt orolig, mänskligheten som helhet kommer att bli mer och mer upplyst, mer och mer sekulariserad.

  Men det är en annan sak att förbjuda och inskränka folks rätt att utöva religion och bygga sina tempel. De måste själva få avgöra om de behöver en matta eller ett hus. Så länge de religiösa själva betalar för sig kan man inte frånta dem den rätten.

  SvaraRadera
 12. Ärligt talat, förstår ni politiker inte att allt ert förnekande av att mångkulturen drabbar svenskarna leder till att ännu fler människor engagerar sig i partier som SD och Svenskarnas parti (SvP)??

  SvaraRadera
 13. Jag tror inte att någon kan peka ut ett enda exempel någonstans i världen eller i historien då "mångkulturen" i sig drabbat någon människa. De flesta historiska övergrepp har tvärtom skett när någon kommit på den briljanta idén att bekämpa mångkulturen och upphöja sig själv och sin religion eller folkgrupp till envåldshärskare.

  Däremot kan man drabbas av diverse andra problem, till exempel brottslighet som har med andra enskilda människors handlingar att göra. Detta är först och främst en polisiär angelägenhet, men orsakerna kan ofta sökas i utanförskap. Detta är en av vår tids stora utmaningar och den gäller alla nationaliteter. Ibland kan det se riktigt mörkt ut men vi måste våga tro på förnuftet.

  SvaraRadera