tisdag 29 mars 2011

På väg mot vårdcentral?


De senaste veckorna har personalen på Universitetssjukhuset i Lund protesterat mot regionledningens nya planer. Enligt förslaget ska Lund förvandlas till ett cancersjukhus medan all traumavård ska flyttas till Malmö.

Detta skulle innebära att de stora och väl fungerande klinikerna läggs ner. Kunskap och organisation går förlorad och vården utarmas. Läkarare har liknat det vid att flytta domkyrkan till Malmö och menar att förslaget omvandlar sjukhuset i Lund till en vårdcentral.

För ett år sedan hävdade divisionschef Bengt Nellgård att Lunds Universitetssjukhus borde läggas ner till förmån för ett nytt mastodontsjukhus i Malmö. Inom stora tvångssammanslagna organisationer frodas lätt sådana idéer. Regionledningen dementerade då och kallade detta för fria fantasier. Nu tycks verkligheten vara på väg att hinna ifatt dessa fantasier.

Tidigare: Skandalernas region; Swanstein - (M)aktens arrogans; Rent från vettet; Regionledningen dementerar

Länkat:
SKD

1 kommentar:

  1. Det här är andra gången Bent Christensen försöker lägga ner Lunds Universitetssjukhus. Förra gången lät han en annan tjänsteman, Bengt Nellgård, gå ut i media och plumpt föreslå att Blocket görs om till studentbostäder. Den här gången har det gjorts på ett listigare sätt under täckmanteln "profilering". Hur länge har Bent Christensen politikernas förtroende? Han har i alla fall inte medborgarnas.

    SvaraRadera