fredag 15 oktober 2010

Skandalernas region

Skandalen kring den lagvidriga sammanslagningen av universitetssjukhusen i Malmö och Lund fick i veckan en ny dimension. Förvaltningsrätten upphävde ju regionledningens beslut på demokratiska grunder. Folkpartiet i Lund kritiserar nu öppet beslutet och deras regionråd medger skamset att de inte hanterat ärendet på rätt sätt. I Skånskan erkänner de nu att beslutet medvetet kuppats igenom för att undvika för mycket diskussioner. Beslutet sägs ha forcerats fram för att kunna köra över "småpåvarna". Samtidigt körde man utan att blinka över de förtroendevalda, de anställda och allmänheten.

Regionstyrelsens ordförande Jerker Swanstein (M) anser dock att allmänheten inte har något att göra med vad som händer i Region Skåne. Bakläxan från förvaltningsrätten ser Swanstein bara som "irriterande". Från Miljöpartiet, som tillsammans med de fyra borgerliga partierna röstade igenom det lagvidriga beslutet, hörs inte ett pip.

* * * * *

Samtidigt vägrar de ansvariga politikerna i Region Skåne att kommentera den hårt kritiserade privatisering av psykiatrins öppenvård och psykosvården. Varken Swanstein eller något av de andra ansvariga regionråden Sydsvenskan talat med ville uttala sig. Till slut fick tidningen fatt i Liliana Lindström (M) som är ordförande i regionens avtalsutskott.

Många patienter är oroliga. De har inte fått någon information och många blir tvungna att bryta relationer och byta läkare och psykolog. Sydsvenskans reporter frågade: Vems fel är det?

- Lille vän, jag vill inte tala i termer om att något är någons fel.

Liliana Lindströms inledande "lille vän" torde säga allt om den nuvarande regionledningens människosyn och demokratiska talanger.


Tidigare: Swanstein - (M)aktens arrogans

Länkat: SKD; SKD; SDS; SDS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar