tisdag 31 maj 2011

Sparka Olofsson och Christensen

Regiondirektör Sören Olofsson och sjukhusdirektör Bent Christensen fortsätter att arbeta enligt konceptet söndra och härska. Nu föreslår de att all specialiserad vård, i antingen Lund eller Malmö, omedelbart läggs ner.

För ett år sedan lät de läcka ut planer från den då nyss sammanslagna sjukhusledningen att lägga ner sjukhuset i Lund. Därefter lanserade de planer på att överföra all traumavård till Malmö, medan Lund skulle bli ett cancersjukhus. Nu sätter de åter Lund mot Malmö. De vet precis vad de gör.

Genom denna typ av destruktiva utspel blockerar de medvetet all diskussion om hur den specialiserade vården i Skåne ska kunna utvecklas. Istället bjuder de in till en ovärdig dragkamp mellan Lund och Malmö.

Olofsson och Christensen saknar förmåga till varje form av dialog, såväl gentemot den egna organisationen som det omgivande samhället. Den 9 maj var regiondirektören inbjuden till Lunds kommunstyrelse för att förklara vad som händer inom sjukvården. Han hävdar då att de arbetar oerhört "participativt" och att de tillsammans med kommunerna vill bidra till Skånes utveckling när de bygger om de bägge sjukhusen. Nu, bara några veckor senare lanserar han alltså ett förslag om nedläggning av specialistvården i en av städerna.

Dessa bägge toppdirektörer har förverkat allt förtroende. Regionledningen borde omedelbart sparka dem.


Tidigare: Regiondirektören i Lund; Skånsk sjukvård ur askan...? ; Skandalernas region; Swanstein - (M)aktens arrogans; Rent från vettet; Regionledningen dementerar

Länkat: SDS;

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar