torsdag 5 maj 2011

Utförsäkrades värde

De långtidssjuka som regeringen tvingat till socialbidrag ska kunna söka en ny typ av ersättning. Bidraget ska enligt regeringens förslag bli på 4 867 i månaden, tillsammans med bostadsbidrag maximalt 9 367 kronor. Det är nästan 4 000 kronor mindre än de hade i sjukersättning.
– Detta är människor som är sjuka och som genom sjukdom även blivit fattiga. Det är helt orimligt att de ska förlora nästan en tredjedel av sin inkomst. De flesta har inte råd med det men ska väl antas vara glada att slippa söka socialbidrag, kommenterar Wiwi-Anne Johansson, Vänsterpartiets talesperson i socialförsäkringsfrågor.
Efter den massiva kritiken mot behandlingen av långtidssjuka har regeringen gett dem ett värde maximalt 9 367 kronor i månaden. Fram till årsskiftet 2012 ska de dessutom fortsatt behöva söka socialbidrag och för att kvalificera sig för det sälja av allt de eventuellt äger och har.

Det är bara att konstatera att regeringen fortsätter med det de är allra bäst på: Att sparka på dem som redan ligger.

Länkat: SR; SVD; HD; GP; AB; Dagen; Dbl; SKD;

2 kommentarer:

  1. Det är hög tid att de rika får dela med sig! De kommer inte att gilla det men det behöver de inte heller göra.

    SvaraRadera
  2. "Det är helt orimligt att de ska förlora nästan en tredjedel av sin inkomst." Jag förstår inte riktigt? För det första är det inte en inkomst, det är ett bidrag.. och för det andra kommer de inte att förlora en tredjedel av sina pengar - de kommer att få en tredjedel mindre av någon annans pengar. De ska väl naturligtvis vara glada att de kan få pengar av någon annan, alls?

    SvaraRadera