söndag 22 maj 2011

Kommunalråd vill styra förenings val

Kommunalrådet Tove Klette (FP) i Lund anser inte att Gertrud Anljung ska sitta kvar som ordförande i föreningen Fontänhuset. Klette säger till Skånska Dagbladet att "hon inte bör sitta som ordförande i Fontänhuset när hon är ordförande i Hemlösas förening."

Till bilden hör att Gertrud Anljung har gjort sig känd som en stridbar förkämpe för de hemlösas sak. Hon har oavsett politisk majoritet ifrågasatt kommunens sätt att arbeta med hemlöshetsfrågorna och krävt fler och bättre insatser från kommunens sida. Därtill står hon nu i centrum för att etablera ett Fontänhus, en samlingspunkt för människor med psykisk ohälsa, i Lund.

Man frågar sig: Vad har kommunalrådet för grund till att intervenera i ideella organisationer och försöka styra deras val av representanter?


4 kommentarer:

 1. Hon är inte bra för människor med psykisk ohälsa. Stor risk att de blir sämre i hennes närvaro. De kommer säkerligen också få finna sig i att bistå henne privat. Allt för en fin sida ut.
  Så skriv inte en massa utan att veta hur det egentligen förhåller sig runt madamen.
  Hon vill gärna synas i massmedia mest av allt.

  SvaraRadera
 2. Det är upp till varje förening att själv utse sin styrelse. Jag har inga som helst synpunkter på vilka Fontänhuset utser. Det bör inte Tove Klette heller ha. I stället borde kommunalrådet vinnlägga sig om goda och professionella kontakter med föreningen oavsett vem de representeras av.

  SvaraRadera
 3. Kan du inte vara snäll och döpa om din blogg till "Olsson betalar med andras pengar?"

  SvaraRadera
 4. Den senare kommentaren har kanske inte så mycket med Fontänhuset att göra, men jag tackar naturligtvis ändå Anonym för förslaget att döpa om bloggen. "Olsson betalar" är förvisso lite missledande, om nu någon tror att detta handlar om en redovisning av finansieringen av till exempel Lunds kommuns verksamhet. Det finns tack och lov fler skattebetalare i Lund än jag själv eller, för den delen, sådana som heter Olsson i efternamn.

  Men "betalar" kan ju också ha en något vidare innebörd än rent pekuniär, man kan t.ex. betala igen för gammal ost, etc.

  Därför måste jag nog ändå avvisa ditt förslag. Dessutom skulle det väl i så fall snarare bli "Olsson betalar med gemensamma medel", eftersom jag själv otvivelaktigt tillhör dem som betalar skatt, i riket och i Lunds kommun.

  SvaraRadera