lördag 22 januari 2011

Zombier i regeringen

Det är lätt att skratta åt Tobias Billström (M). Likt en zombie upprepade han samma robotstyrda svar 17 gånger under en intervju i SVT igår. Spektaklet pågick oavbrutet i 3 minuter och 27 sekunder tills dess att Billströms medarbetare lyckades avbryta pinan.

Det allvarliga är att detta varken är en dålig skräckfilm eller en produktion från Hipp Hipp. Det är den svenska regeringen som talar genom sin migrationsminister. Ministern beskylls för att i samtal med regeringsrepresentanter från Irak och USA ha gett uttryck för ståndpunkter som strider mot regeringens egen officiella politik. Vad är det då karlen säger, om och om igen?

Jo, att regeringen "inte kommenterar och aldrig kommer att kommentera tredjepartsuppteckningar", i detta fall från en ambassadtjänsteman. Det betyder alltså att all information om svensk utrikespolitik som inte regeringen själv sanktionerat, eller kommer direkt från andra regeringar, betraktas som icke-information som man inte behöver stå till svars för.

Så talar arroganta maktpolitiker. Vad som är sanning och rätt spelar ingen roll längre. Ståndpunkten är inte bara djupt odemokratisk, den är också ohållbar. Idag tycks Tobias Billström ha insett det och svarar istället med att blåneka. Vad som igår upprepades likt ett mantra 17 gånger gäller plötsligt inte idag. Är det konstigt att till och med ett borgerligt ungdomsförbund numera kräver Tobias Billströms avgång?


Länkat: SVT; SVT; SVT; SVT; SVT; AB; AB; Ex; Ex; DN; DN; GP;

5 kommentarer:

 1. Tomas Andersson22 januari 2011 23:03

  Det var en katastrof...han kör en Bosse Ringholm.

  SvaraRadera
 2. Jag väljer ju hellre en moderat än en vänstervriden politiker i alla fall !

  Lars Ohly......vem är det ?

  SvaraRadera
 3. Jag läste i DN idag att en bordercollie lyckats lära sig över tusen ord. Han känns som en helt rimlig kandidat till invandrarministerposten! ;-)

  SvaraRadera
 4. Billström är migrationsminister, inte integrationsminister.

  SvaraRadera
 5. Tack, det är ändrat nu. Ibland går det lite för snabbt...

  SvaraRadera