fredag 28 januari 2011

Oetiska KD

Kristdemokraterna brukar gärna framställa sig som det etiska partiet. På sin hemsida skriver KD att detta innebär en gemensam värdebas som "...klargör hur man bör uppträda mot varandra." Här nämns ord som "värdighet och respekt" och att "hålla sig till sanning och hederlighet".

Att de som högst ropar på moral inte alltid själva är de mest moraliska är ett gammalt faktum. De interna striderna inom KD har till exempel ofta varit osedvanligt smutsiga och utdragna.

Det i särklass ovärdigaste och minst respektfulla politiska utspelet under 2010 års valrörelse kom från kristdemokraten Mats Odell. Med en smutsig anspelning på drevet mot Mona Sahlin för 15 år sedan dömde han ut den samlade oppositionens alternativ som "tobleronepolitik". De som till varje pris och med vilka medel som helst ville komma åt de rödgröna jublade, men alla moraliskt normaltfuntade tog avstånd eller manade till besinning.

Nu överväger KD att utse denne Mats Odell till ny partiledare. Bara det faktum att sådana diskussioner förs diskvalificerar KD som etikens väktare.

Länkat: SVT; SVT; DN; SVD; E24; AB; HD; SKD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar