lördag 15 januari 2011

Skäms, Carlgren

Så är årets vargslakt igång. Den borgerlige politiker som kallar sig Sveriges miljöminister har gett klartecken för 6000 jägare att spåra upp och skjuta av 20 individer. Det verkar enligt första dagens rapporter att gå snabbt. Slakten motsvarar 10-15 procent av en av våra mest utrotningshotade arter.

Regeringens och Andreas Carlgrens försök att rättfärdiga sitt agerande är så skrattretande dåliga att de inte förtjänar att återges. För att tillfredställa en liten varghatande lobby kör man utan att blinka över folkopinionen,
vetenskapen, Naturskyddsföreningen och EU:s miljökommissionär.


Länkat: SVT; SVT; SVT; DN; DN; DN; SVD; SVD; GP; GP; GP; GP; AB;

3 kommentarer:

  1. Idag ska vi alla känna lite extra för den nästintill utrotningshotade svenska vargen. Alla borde känna stor solidaritet med detta fantastiska djur, den riktiga jägaren

    SvaraRadera
  2. Väldigt vad folk engagerar sig för ett rovdjur som vargen men när det gäller hemlöse "Anders" på gatan så är den solidariteten som bortblåst. Hyckleri, kallar jag det!

    SvaraRadera
  3. Till den sista kommentaren vill jag bara meddela att jag inte tar åt mig. Man kan faktiskt kombinera ett dagligt engagemang mot hemlöshet och för en god välfärdspolitik med att en och annan gång ryta till mot miljöministern.

    SvaraRadera