måndag 25 april 2011

Vem ska då tala?

Påskuppropet mot utförsäkringar genomfördes på annandagen runt om i landet. I Lund genomfördes manifestationen i regi av Svenska Kyrkan. På bilden ses författaren Åsa Maria Kraft läsa dikter inför ett soligt Stortorg.

Dessförinnan hade barnläkaren Lars H. Gustafsson talat om de ökade klyftorna i samhället och rätten till ett värdigt liv. Han berättade att det finns människor som bett honom hålla käften och respektera "demokratiskt fattade beslut". Men om inte de talar som yrkesmässigt konfronteras med effekterna av den sociala nedrustningen - läkare, diakoner och socialarbetare - vem ska då tala?

Lars vädjade till alla politiker, oavsett partifärg, att lyssna noga på vad dessa yrkesgrupper har att säga om de ökade sociala orättvisorna i samhället.

Tidigare: När det dras isär; 5 000 utförsäkrade

Länkat: AB; AB; DN; DN; GP; GP; SVD; SVD; SVD; SKD; SKD; KvP; HD; HD; BLT; ArB; GD; Dagen;

2 kommentarer:

 1. Broder Mats, Påskuppropet genomfördes i regi av
  Svenska Kyrkan? Men hur hänger detta ihop Mats, för Seglora smedjas källor begräftar den 10 mars 2011 att styrelsen för SKR inte tänker agera för ett ekumeniskt Påskupprop i sjukförsäkringsfrågan.
  Det bidde ett brev Mats Olsson, inget Påskupprop!
  Det är fullt att ljuga!

  SvaraRadera
 2. Ja, här i Lund var det i alla fall Svenska Kyrkan som arrangerade.
  http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=765208
  Vad Sveriges Kristna Råd gjort, inte gjort eller eventuellt borde ha gjort har jag däremot inte skrivit något om.
  Jag ser dock att det varierar lite runt om i landet vem som står som arrangör, tackar Broder eller Syster Anonym för påpekandet och justerar en formulering i mitt inlägg.

  SvaraRadera