söndag 3 april 2011

Är någon förvånad?

I riksdagen agerar Sverigedemokraterna i praktiken som ett femte borgerligt parti. I 94 procent av de blockskiljande omröstningarna stödjer SD den borgerliga alliansen. När de någon gång inte gör så, som i frågan om utförsäljning av statliga företag, blir den massmediala uppmärksamheten enorm.

Dessutom har Fredrik Reinfeldt den dåliga smaken att då klandra de rödgröna för att aktivt rösta tillsammans med SD. Man kan fråga sig hur Reinfeldt själv undviker att "rösta aktivt" i de övriga 94 procenten av voteringarna.

Tilläggas kan att SD oftast uppträder likadant i de kommuner och landsting de är representerade. En undersökning av hur de röstat i till exempel Lunds kommunfullmäktige skulle ge ett liknande resultat: Minst 90 procent borgerligt.

SD är ett rasistiskt parti som lever på att försöka ge invandrare och speciellt muslimer skulden för de flesta samhällsproblem. I övrigt är de passivt borgerliga i sin grundinställning. Mot denna bakgrund är uppgifterna om hur SD röstar inte speciellt förvånande.

Jag tycker inte heller att de rödgröna ska följa i Reinfeldts fotspår och försöka utnyttja detta politiskt mot alliansen. Detta vore lika ohederligt som Reinfeldts tilltag, eftersom varken de borgerliga eller de rödgröna har förnedrat sig till att förhandla med SD.

Tidigare: Dr. Jekyll och Mr. Reinfeldt

Länkat: SVT; AB; DN; SVD; GP; SKD; NSK; Ex; BLT; HD

1 kommentar:

  1. Detta ger en bra fingervisning på hur stor koll Reinfeldt har på verkligeheten.

    "Det fanns partier som under valet sa att de aldrig skulle ge makt åt SD" - Reinfeldt efter att ha förlorat en omröstning.

    SvaraRadera