torsdag 7 april 2011

...och Lunds borgare bockar


Så sent som i september 2010 bröt den lokale fastighetsmagnaten Arne Paulsson ett avtal om att bygga hyresrätter vid Donatus väg på Väster. Hans bolag hade fått köpa marken av Lunds kommun för att uppföra 38 hyreslägenheter. Hellre än att fullfölja detta betalade Paulsson ett vite på 3 miljoner kronor: Allt omvandlades till dyra bostadsrätter redan innan bygget påbörjades.

Nu vill Lunds borgerlighet sälja kommunal mark på Klostergårdens Idrottsplats till samme Paulsson för att uppföra 425 lägenheter. I avtalet finns inga som helst bindande klausuler om hyreslägenheter. Istället för att skärpa kraven på Paulsson belönas han för sitt avtalsbrott genom att kommunen nu inte ställer några krav alls.


De borgerliga ställer inte heller några krav på anvisningar av en enda bostad till hemlösa bland alla dessa lägenheter. Tidigare har Paulsson i pressen avfärdat sådana tankar med orden: – Jag har inte tid att vara socialarbetare.


Lunds kommun borde överhuvudtaget inte göra affärer med opålitliga fastighetsbolag som hellre betalar viten än tar ansvar för tecknade avtal och en social bostadspolitik.
Ärendet kommer upp till avgörande i Lunds kommunfullmäktige den 28 april.Tidigare: Bostadsrätter blev hyresrätter

Se även Sydsvenskans artikel från 2010: Så drar Lunds män nytta av varandra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar