söndag 14 april 2013

Äntligen utdelning för Vänsterpartiet?

Ett av de stora mysterierna i svensk politik det senaste året är varför Vänsterpartiet inte lyft i opinionen. Visst har partiet befunnit sig i mediaskugga genom den naturliga fokuseringen på utvecklingen inom socialdemokratin. Men samtidigt har en av vänsterns profilfrågor varit i centrum för debatten: Vinster i välfärden.

Vänsterpartiet företräder som enda parti en åsikt som en absolut majoritet av folket delar: Varenda skattekrona som anslås till vård och skola ska gå till vård och skola. Välfärden ska inte säljas ut till vinstdrivande företag. 

I en rad andra, fast kanske mindre uppmärksammade, politiska frågor är det bara Vänsterpartiet som förmått att vara konsekvent. Det gäller till exempel arbetsrätten, finanskrisen, överskottsmålet i statens budget, pensionerna... I Skåne är sjukvårdspolitiken på samma sätt ett område där Vänsterpartiet visar vägen med konsekvens och initiativkraft.

Därtill har vänstern sedan förra året en vass och medialt fungerande ledning och medlemstillströmningen är oförskämt god.

Därför är det med dubbel glädje jag tar del av april månads Sifo-mätning. De rödgröna partierna får ensam majoritet, med en statistiskt säkerställd uppgång för Vänsterpartiet till 7 procent.

Är det äntligen dags för utdelning för Vänsterpartiet? Om inte annat vore det rättvist.


Länkat: SRDNSVD; HD; GP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar