torsdag 2 februari 2012

Kvalificerat nys, Löfven!

Det socialdemokratiska partiet har onekligen åter tagit en rejäl sväng åt höger, med valet av Stefan Löfven till ordförande. Partiet bytte snabbt fot i frågan om Europakten, vilket antagligen är en av de dummare tjänsterna till Reinfeldt som partiet har gjort sedan 2006. 

Idag försöker Stefan Löfven formulera sig ifråga om vinster i välfärden. Tyvärr låter han precis som vilken borgerlig partiledare som helst med blöjångest efter senaste Caremaskandalen. Privata vinstintressen i välfärden kan enligt Löfven inte avskaffas eftersom den så kallade valfriheten är överordnad (= rätten att välja mellan Attendo och Carema). Egentligen handlar det alltså, precis som regeringspartierna säger, bara om att kommunerna måste bli bättre på att upphandla, bli bättre på att ställa krav på vad riskkapitalbolagen gör med mormor (trots att såväl forskning som praktik visar att det inte går, när man handlar upp hur något görs, inte att det görs). Löfven: Vilket kvalificerat nys!

Det vi hittills har hört av Stefan Löfven är en naiv och förutsägbar anpassning till regeringens politik. Kan inte Socialdemokraterna bättre än så här?

Tidigare: Underkastelse eller opposition
Länkat: SRDN; DNSVD; SVD; SKD; SKD; NSK; D;

3 kommentarer:

 1. S-ledningen hålls helt klart i örat av kapitalägarna i Sverige, antagligen Juholt undantagen varför det var tvunget för dem att få bort honom. Stefan Löfven har ju sedan gammalt också hållits hårt i örat av kapitalet vilket resultatet av hans fackliga gärning tydligt visar (ständigt ökade klyftor) där han lagt sig platt i alla för löntagarna viktiga frågor. Därför kom inte kovändningen i europaktsfrågan som ngn överraskning. Sossarna i VU och partistyrelse är så köpta som någon kan bli. Men det jäser ute i deras medlemsled alltmer för varje dag som går.

  SvaraRadera
 2. Lite väl tidigt att börja gnälla på Löven redan efter några dagar, det gagnar knappast socialdemokratin. Ge honom en chans först! Om det var fel att byta fot i europaktfrågan får framtiden utvisa vi är ju med i EU så det är väl inte fel att vi deltar i eu-frågor ibland.

  SvaraRadera
 3. Att slänga 100 miljarder i sjön (Euro-pakten) är kriminellt när vi samtidigt har äldrevård som inte fungerar och sjuka som vägras sjukersättning.
  Nedmonteringen av välfärden har gått i en rasande fart
  och Socialdemokraterna måste ta sitt ansvar eftersom det var de som började nedmonteringen och sedan lamt bara fortsätter titta på medan Högern förbereder nådastöten mot vårt jämlika samhälle som vi en gång hade.

  SvaraRadera