måndag 15 mars 2010

Vårfruskolan räddad

Äntligen tycks planerna på att bebygga delar av Vårfrus skolgård ha stoppats. Den borgerliga majoriteten i Lunds kommun utlyste förra året en arkitekttävling som skulle minska denna redan för lilla skolgård. Den rödgröna oppositionen protesterade då för döva öron. I julas blev hotet akut när delar av skolgården skulle schaktas upp för arkeologiska förundersökningar inför exploateringen. Detta stoppades dock efter en mindre opinionsstorm.

I Sydsvenskan skriver Jan Samuelsson att Skånetrafiken gjort en kovändning. Jag skulle vilja hävda att Lunds borgerlighet till slut övergett ett vansinnigt projekt. De har väl till slut äntligen insett att man inte löser ett problem genom att skapa två nya. Förutom övergreppet på den sista småbarnsskolan i innerstan tog inte deras planer hänsyn till att kollektivtrafiken faktiskt behöver angöringspunkter.

En del hade knutit förhoppningar om ett kulturhus i kvarteret. Detta ingick inte i de nu skrinlagda planerna, men inte desto mindre är Lund i trängande behov av ett nytt kulturhus, närmare bestämt en bra scen för musik och teater. Vi i Vänsterpartiet har lanserat det mest konstruktiva förslaget hittills, vid Västra Stationstorget, där det nu är parkering mellan Klosterkyrkan och Tingshuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar