tisdag 23 mars 2010

AF Bostäder sträcker vapen

Så meddelar AF Bostäder till slut att man böjer sig för Byggnadsnämndens linje. Nyheten presenterades idag i SDS nätupplaga. Kostnaderna för bostadsföretaget och för studenterna kommer i efterhand. Tyvärr har Lunds kommun förlorat en hel del i anseende hos studenterna och deras organisationer genom ett stelbent agerande. AF Bostäder hävdar bestämt att deras mindre byråkratiska och billigare linje hade hållit och hänvisar till andra universitetsstäder där så skett.

Eftersom AF Bostäder sträckt vapen är det bara att hoppas att kommunen nu visar största möjliga samarbetsvilja, ger förändringen den tid det måste få ta, samt medverkar till så smärtfria lösningar som möjligt.

Tidigare bloggat om adressändringen: Sluta strula med studenternas adresser

Andra länkar: Snabbt adressbyte kan vara farligt
; Kommunen motarbetar studenter; Adressändringar väcker oro i Lund; Vänsterpartiet stödjer AF Bostäder.

2 kommentarer:

  1. Nu är jag verkligen nyfiken, kan du ge en exempel av en universitetsstad som har tillämpat en mindre byråkratiska och billigare linje? (Samt exempel på en mindre byråkratiskt adressändring/anpassning?) Och hur kunde denna lösning har använts i Lund, säger vi t ex på Kämnärsrätten?

    SvaraRadera
  2. Jag har uppfattat att det har gått helt annorlunda till i de andra studentsstäderna, att man på ett betydligt mindre byråkratiskt sätt löst problemen, och att det funnits en fungerande dialog mellan bostadsföretag och myndighet/kommunal handläggning för att skapa lösningar som är både säkra och kostnadseffektiva. Som fritidspolitiker och lekman kan jag inte ha några speciella åsikter om den optimala lösningen för t.ex. Kämnärsrätten. Men ibland stämmer faktiskt plattityden att det inte är ens fel när två träter. AF Bostäder och studentkårerna har fört fram helt legitima åsikter och jag är fortfarande så pass blåögd att jag tror att (de flesta) lagar är till för allmänheten bästa, inte för att ställa till jävelskap för folk.

    SvaraRadera