måndag 19 december 2011

Åkesson störd av fakta


SD:s ledare är rosenrasande och tänker KU-anmäla integrationsministern. Varför?

Sveriges regeringen för ingen generös flyktingpolitik. Två av de fall som hittills uppmärksammats under vintern, Ganna Chyzhevska och familjen Danielian i Ånge, visar att den inte heller är human. 

Men regeringen ska i alla fall ha beröm på en punkt: Den försöker försvara invandrare i Sverige mot de myter och lögner som vissa grupperingar med tvivelaktiga motiv sprider. Idag lanserades på regeringens hemsida Vanliga nätmyter om invandrare och minoriteter som lugnt och sakligt bemöter den typ av mytbildning som skapar rasism och främlingsfientlighet.

Vem blir förvånad när Jimmy Åksesson går i taket för detta? Han är väl inte rasist, eller ...? Faktum är att Åkessons och Sverigedemokraternas affärsidé är att försöka få oss att tro att vi på inga villkor kan leva tillsammans, att enda lösningen är ett rasrent Sverige. Fast av taktiska skäl talar de inte om 'ras' längre utan om 'kultur'; de går inte till attack mot rasblandningen utan kulturblandningen, mot det de kallar 'mångkulturen'. Skit samma, fast i andra skålar.

SD gnäller ofta över att fakta om invandringspolitiken sopas under mattan. Men när fakta om invandringspolitiken presenteras blir de livrädda och vill censurera. Genom sin anmälan visar Åkesson med all önskvärd tydlighet att fakta är rasisternas värsta fiende. 


Länkat: SVT; SR; DN; DNDNSVD; SVD; GP; SKD; D;

10 kommentarer:

 1. Varför är ni kommunister så tvärkorkade? Varför hänger ni inte med intellektuellt? Ni bara rapar floskler som någon av era ledare matat er med.

  Jag skiter normalt i SD men en sak har dom klart förstått: Hotet från Islam. Varför kan ni kommunister inte begripa att Islam är för oss i Väst en livsfarlig ideologi? Tror ni att ni får regera tillsammans med dom när Sverige blivit muslimskt? Tror ni det blir det en chock när Waberi inför Sharia i landet.Ni kommer att dingla i repen ni med..

  SvaraRadera
 2. Först: Är regeringen "kommunistisk"?
  Kommentaren ovan visar onekligen behovet av att mer fakta sprids. Ungefär en procent av Sveriges befolkning är medlem i något muslimskt trossamfund, varav någon enstaka procent torde företräda den typ av muslimsk extremism kommentatorn säger sig vara rädd för. Argumenten är så dumma att jag bara låter dem stå kvar som varnande exempel.

  SvaraRadera
 3. Jag har som policy att inte tillåta länkningar från min blogg till sidor som jag uppfattar som rasistiska eller främlingsfientliga. Jag tar också bort rena barnsligheter som utan argument till exempel hävdar att jag är korkad.

  SvaraRadera
 4. Svar till Mats Olsson: Jag skrev inte att just DU är korkad, däremot menade jag att Vänsterpartiet störs av fakta. Lär dig skilja på EN person och MÅNGA personer.
  Och angående fakta: På min förra arbetsplats hade jag en kurdisk muslim. Han kom till Sverige för 10 år sedan, sedan dess har han suttit i fängelse i sammanlagt 8 år för bl a mordförsök.
  Men sådana människor tycker ju du är jättebra. Eller?
  Jag har för övrigt jobbat med olika sorters invandrare genom åren, men inga av dem som jag har jobbat med har begått så mycket skit, betett sig så illa och haft en så vidrig och förkastlig inställning till andra människor som muslimer har.
  Och då ska du också veta att jag har haft mycket med muslimer att göra på olika arbeten som jag har haft.

  Vad exakt anser du är rasistiskt eller främlingsfientligt med att jag i det inlägg som jag länkade till skrev om några av mina arbetserfarenheter när det gäller olika sorters invandrare, t ex muslimska sådana?

  SvaraRadera
 5. Att trycka dina erfarenheter på hela etniska grupper eller trosinriktningar är vämjeligt. Du pratar om en vidrig och förkaslig inställning till andra människor. Du kanske skulle se dig själv i spegeln...

  Själv har jag 30 års erfarenhet av att arbeta med muslimer av olika nationaliteter och har inte lyckats stöta på en enda kriminell person bland dem.

  Dessutom förolämpar du mig grovt när du skriver att jag tycker om brottslingar.

  SvaraRadera
 6. Naiva människor har alltid en förmåga av att göra bort sig med sitt iver och sin okunskap, det är allt jag har att säga om din blogg.

  SvaraRadera
 7. Svar till Mats Olsson: Du och jag lever i helt olika världar, det är tydligt det. Angående se sig själv i spegeln; Gör det själv, du visar ju själv att du är likadan som du anklagar mig själv för att vara.
  Är förvånad över att du svarade tillbaka. Personer som du gör det nämligen ytterst sällan, ni vill sällan ha någon debatt.
  Angående jobb: Själv har jag under 20 års tid jobbat med invandrare ifrån olika sorters länder, t ex muslimska sådana.
  Och jag har många gånger haft att göra med muslimer som har begått grova brott.
  Som sagt, du och jag lever i olika världar. Jag vet inte vad du har jobbat med, men jag lever i alla fall inte i någon "skyddad verkstad". Vart du lever är en annan femma.
  Men tack för svaret.

  SvaraRadera
 8. "Men när fakta om invandringspolitiken presenteras blir de livrädda och vill censurera."

  Jag tror att Åkesson blev irriterad över de uppenbara felaktigheterna i Ullenhags s.k. presentation ?

  T.ex. Myt 2: De flesta så kallade flyktingar saknar flyktingskäl.
  Citat: " År 2010 beviljades 9 978 asylsökande personer permanent uppehållstillstånd."

  Jag ser att 2010 sökte totalt 31.819 personer asyl i Sverige. Om bara mindre än en tredjedel fick asyl så bekräftas ju "myten" som egentligen skulle motbevisas ! Genialt ! Eller ?

  Tjalle

  SvaraRadera
 9. Så genialt är det väl inte. Den medvetna mytbildningen från rasisternas sida går ut på att de flesta av dessa 9.978 som beviljades uppehållstillstånd saknar flyktingskäl. Därför är det viktigt och korrekt att slå fast att 91 procent av dem hade antingen skydds- eller flyktingskäl.

  I min egen hemkommun Lund vill SD inte ta emot en endaste flykting. Jag tror att de agerar på liknande sätt i andra kommuner.

  SvaraRadera
 10. Myt 2 handlade om att "de flesta så kallade flyktingar saknar flyktingskäl."
  Och om mer än 2/3 av de asylsökanden befanns att sakna flyktingskäl så är det väl inte fråga om en myt utan fakta ?

  Du skriver att "den medvetna mytbildningen från rasisternas sida går ut på att de flesta av dessa 9.978 som beviljades uppehållstillstånd saknar flyktingskäl. Därför är det viktigt och korrekt att slå fast att 91 procent av dem hade antingen skydds- eller flyktingskäl."

  Alltså:
  "Om rasisterna (?) menar att de flesta saknar flyktingskäl så är det viktigt att slå fast att 91 procent av dem hade ANTINGEN skydds- ELLER flyktingskäl."

  ANTINGEN ELLER ?

  Jag har lite svårt att följa logiken här.
  Gör det mig automatiskt till rasist ?

  Tjalle

  SvaraRadera