onsdag 27 juli 2011

Mångkulturen och SD

- Hade det inte funnits några barn hade det inte funnits några pedofiler.

- Hade det inte funnits många kulturer hade det inte funnits några högerextrema massmördare.

Med sådan bländande logik skyller SD:are på det "multikulturella" samhället. Vad är det egentligen de vill säga? Så här såg det ut på en ledande SD:ares blogg i söndags:
I ett norsk Norge, där 68-vänsterns befängda drömmar om ett mångkulturellt samhälle inte slagit rot hade denna tragedi aldrig hänt. Om det inte funnits någon islamisering eller massinvandring hade det inte funnits något som triggade Behring Breivik att göra som han gjorde. Är det någon som ska känna skuld är det kosmopoliterna. För vad var det som egentligen drev Behring Breivik? I det dokument han skickade ut innan han skred till verket klargör han detta med all tydlighet: Oro. Oro för att mångkulturen och islamiseringen hotar den kristna västvärldens fortsatta existens.
Erik Hellsborn, SD:s ordförande i Varberg.

Detta var lite för grovt för SD-ordföranden Jimmy Åkesson, som tvingade Hellsborn att plocka bort inlägget och "ta paus" i bloggandet. Men så här kommenterade en SD-riksdagsman massmördarens agerande i en intervju i måndags: 
Om jag ska vara helt ärlig tror jag att en av anledningarna är den splittringspolitik som finns. Ett splittrat mångkulturellt samhälle fungerar inte utan ett samhälle måste bygga på gemenskap. Jag tror att det är en viktig förklaring. Grupper ställs mot grupper.
Riksdagsledamoten Richard Jomshof (SD) i Blekinge Läns Tidning måndag 25 juli 2011.

Jomshof tycker alltså exakt samma sak som Hellsborn, en uppfattning som för övrigt ständigt återupprepas av SD-anhängare, i kommentarsfälten i tidningarnas nätupplagor och på SD-anknutna bloggar. Påståenden om ett mer eller mindre öppet krig mot islam är otaliga från andra SD-riksdagsmän: Kent Ekeroth, Erik Almqvist, m.fl. Jimmy Åkesson skrev själv ett uppmärksammat debattinlägg i Aftonbladet 2009 där han varnade för konsekvenserna av det mångkulturella samhälle vi lever i. I januari hävdade han igen i en debatt i SVT att mångkulturen skapar just denna typ av splittring. Åkesson har mycket arbete framför sig om han ska lyckas dementera allt det som han själv och hela hans parti står för.

Under tiden hoppas vi andra på ett rejält opininsras för alla de nordiska partier som har som affärsidé att att ställa grupper mot varandra, att försöka skrämma oss att tro att vi inte kan leva tillsammans.


Länkat: SVT; SVT; SVTSR; SRDN; DN; DNSVD; SVD; SVD; AB; AB; Ex; Ex; GP; GP; SKD; NSK; HD;

13 kommentarer:

 1. Hade det inte funnits din pappa och mamma , hade du inte funnits heller, vad är poängen?

  SvaraRadera
 2. "Åkesson har mycket arbete framför sig om han ska lyckas dementera allt det som han själv och hela hans parti står för."

  Han vill nog inte dementera att mångkulturen skapar oro och splittring, för det står han och många andra för. Det betyder inte att han försvarar Breivik, då han är en extremist på fler än ett sätt. Är detta något som är svårt att förstå?

  SvaraRadera
 3. En sak tycks ju ändå vara uppenbar: Före mitten av 1970-talet förekom det aldrig några attentat av det slag som vi fått erfara under de senaste decennierna.
  Vore mycket intressant om någon forskare kunde leta fram de fundamenta som förklarar detta skifte i samhällsmiljön.

  SvaraRadera
 4. Det är väl knappast någon som har påstått att SD "försvarar Breivik". Men menar Anonym 14:01 att Åkesson gör fel när han nu väljer att inte skylla på mångkulturen?

  Nisse

  SvaraRadera
 5. Jag håller inte med Erik Hellsborn, SD:s ordförande i Varberg, när han påstår att massmordet inte hänt om Norge inte hotats så av mångkulturen och islamiseringen. Tanken slog mig att Breivik poserar i dykardräkt med ett påsytt "Marxist Hunter"-tygmärke. Om han i sin sjuka värld nu upplevde Arbeiderpartier som kulturmarxister så kunde han mycket väl ha angripit dem förr eller senare i vilket fall. Det finns ju gott om exempel där fanatiker gjort politiska attacker, även om det inneburit mord på egna landsmän. Vi minns t.ex. den vänsterradikala Baader-Meinhof-ligan (RAF) som hade ihjäl ett trettiotal personer. Ulrike Meinhof har förövrigt gjort ett kusligt uttalande: "Kastar man en sten, så är det en straffbar handling. Om tusen stenar kastas, då är det en politisk aktion. Sätter man eld på en bil, är det en straffbar handling. Om hundra bilar brinner, då är det en politisk aktion". Riktigt ruggigt likt Breiviks tankesätt.

  Det som dock verkar skilja Breivik från andra fantiker är att han förefaller ha agerat ensam. Han verkar t.ex. inte ha åkt på vapenutbildning med likasinnade som Stockholmsbombaren Taimour Abdulwahab och ledarfiguren för Londonbomberna Mohamad Sidique Khan. Inte heller verkar han ha stöd från religiösa organisationer. Frimurarna uteslöt honom t.ex. tämligen omgående när det kom fram att han gjort attentatet. Breivik är uppenbarligen emotionellt störd men ruggigt motiverad - synd att inte riktade sin kreativitet och motivation till något konstruktivt istället.

  SvaraRadera
 6. Dom där citaten är på samma gång helt otroliga och helt förutsägbara från SDs håll. Bra att dom inte vet att hålla käft!

  SvaraRadera
 7. Rodry: Jämförelsen haltar betydligt. Det är inte kriminellt att existera och den egna existensen är förhoppningsvis något positivt.

  Att däremot skylla kriminalitet på brottsoffret smakar desto mer illa.

  "I ett norsk Norge, där 68-vänsterns befängda drömmar om kvinnlig frigörelse inte slagit rot hade våldtäkter aldrig ägt rum. Om det inte funnits några sexuellt utåtagerande tjejer eller minimala kläder hade det inte funnits något som triggade våldtäktsmannen att göra som han gjorde."

  SvaraRadera
 8. Karl Martell27 juli 2011 18:28

  Att påpeka det självklara att ABB triggades av multikulturalismen (han har dessutom sagt det själv) är inte mer uppseendeväckande än att påstå att Taimour Abdulwahab triggades av en blyertsteckning och svensk trupp i Afghanistan (något han själv sade i videon hans hustru snällt lade upp på youtube).
  Vi kan fördöma terrorism men vi kan inte motverka den om vi inte känner dess orsaker.

  Sitter Weiderud kvar i S? Läs hans debattartikel som publicerades på AB efter Abdulwahabs dåd på Drottninggatan.

  SvaraRadera
 9. Karl Martell:
  Men det förutsätter att "multikulturalismen" är något hotfullt som finns omkring oss. Definiera multikulturalism!

  Menar du dessutom på fullt allvar att vi inte ska använda trupp för att hjälpa andra i andra länder pga risken för terrordåd?

  Risk för terrordåd finns främst i Europa på grund av separatister - inte på grund av islamister eller högerextrema, bara så du vet.

  Ska vi alltså hacka sönder hela Europa i små pyttedelar bara för att slippa terrorattacker?

  Breiviks manifest och politik är tydlig: det är densamma som SD för. SD har alltid påtalat att det finns ett "muslimskt" "hot" (Åkesson i Ab). Att ens påstå något sådant är absurdt.

  Idag säger Åkesson att en persons terror inte kan lastas en samhällsstruktur. Undrar hur han då förklarar islamistiska dåd. :)

  SvaraRadera
 10. Härligt när du tar bladet från munnen.
  anti-rasism framåt! klasskamp framåt!

  SvaraRadera
 11. Det är omöjligt att gissa vem den sista kommentaren är riktad till, men jag vill ändå framhålla att detta handlar inte om någon "klasskamp" utan om vanlig mänsklig anständighet. De som delar upp oss efter etnicitet eller eventuell religion och förespråkar en enhetlig nationell kultur saknar sådan anständighet.

  SvaraRadera
 12. Tycker överlag att vänstersidan uttrycker mycket hat och intolerans över folk med annan åsikt. Varför sådant hat? Vi lever ju i en demokrati där olika åsikter får och skall ges utrymme, annars står vi och utvecklingen stilla.

  SvaraRadera
 13. Jag har väldigt svårt att hitta någon från vänstern som uttrycker något speciellt "hat" i dessa dagar, vad skulle det vara? Kritik av högerextremistiska åsikter och av åsikter som syftar till att exkludera folk på grund av fel hudfärg, religion eller kultur är ju tvärtom att bekämpa hatet.

  SvaraRadera