torsdag 14 juli 2011

Restips till kungafamiljen

Hassanal Bolkiah och Karl XVI Gustaf 2004
Hovet håller på att planera det kungliga resprogrammet 2012 och har nu skickat ut en vädjan om hjälp. Vad ska monarken ta sig för under nästa år? Här på bloggen vill vi gärna hjälpa till med ett par fräscha förslag. 


1. Back in Brunei. Vid det senaste besöket 2004 var kungen alldeles begeistrad över kollegan, sultanen och diktatorn Hassanal Bolkiah. Kungen lovordade öppenheten och den "kolossala närhet" som fanns mellan sultanen och det bruneiska folket. Vid ett återbesök skulle kungen kunna fördjupa sina varma relationer med sultanen och kanske få några tips om hur en monark bäst vinner folkets tillgivenhet och okritiska kärlek.  


2. Stekta Sparvar-tour. Kungen har ju i ett jultal gett handfast råd till sina undersåter hur de ska reda upp sina liv med det berömda uttalandet: 
Det gäller att ha kraft att ta tag i sitt eget liv. Det kommer inga stekta sparvar flygande om Du inte själv bemödar Dig om att göra Ditt bästa. 
Kungen möttes då av elakheter och oförståelse, han har ju förvisso själv fötts med arv och titel. Men efter studiebesök bland alldeles vanliga framgångsrika människor i några av världens mest exklusiva miljonärsparadis kunde kungen fördjupa sin rådgivning till svenska folket. Besök till exempel de strävsamma existenser som befolkar Avenue Princesse Grace i Monaco och Fifth Avenue i New York och ta reda på hur de gör sitt bästa för att de stekta sparvarna ska komma. Därefter kunde kungen rikta sin rådgivning till speciellt utsatta grupper, t.ex. hemlösa eller utförsäkrade.


3. Se Neapel! Kungen har ju haft för vana att förlustiga sig på illegala klubbar som drivs av kända gangstrar i Stockholm. Detta har skapat en viss negativ publicitet. Bland annat har det visat sig svårt att få tyst på människor som har varit vittnen till de kungliga utsvävningarna. I Neapel har de löst alla sådana problem genom ett effektivt samarbete mellan myndigheterna och Camorran. Det mesta som är olagligt är i själva verket lagligt där och problem med vittnen är obefintliga. 

Länkat: SVT; AB; SVD; GP; DN; AB

5 kommentarer:

 1. Mycket trevliga förslag som torde uppskattas!
  Får konungen tid över rekommenderar jag ett besök i Libyen.
  Mahammmar Ghaddhakaddaffgiraffi är den rätte mannen att visa hur man bäst beskjuter ett trilskande folk.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker han ska besöka Sickla köpkvarter i Nacka. Det finns bara ett köpkvarter i världen enligt reklamen och det är i Sickla.

  Billigt SL bussar och Saltsjöbanan alla med möjlighet till broöppning.

  SvaraRadera
 3. Se Sundbyberg och sedan dö!!
  Så kanske vi kan bli av med kungafamiljen

  SvaraRadera
 4. Mitt förslag att resa till Betlehem stad i Palestina / Hör av er för mer information ;))))

  SvaraRadera