fredag 3 december 2010

Borgarna avskaffar friskvården

Lunds borgerlighet går från klarhet till klarhet. Nu verkar man ha bestämt sig för att avskaffa den kommunala friskvårdstimmen som infördes för sju år sedan. De anställdas protester bryr man sig inte om. Skälet sägs vara att alla personalkategorier inte kunnat utnyttja friskvården.

Visst är det svårare att organisera friskvård på schemabundna arbetsplatser inom vård och omsorg än på kontor. Men de borgerliga väljer att ge upp och lyssnar istället på bekväma chefer som inte vill inse fördelen med friskvård på arbetstid och inte orkat med att organisera den.

De borgerliga vill ersätta med friskvårdsbidrag som anställda utnyttjar på sin fritid. Sådana finns dock redan i kommunen, men nu ska max- och minibelopp regleras. De borgerliga verkar vilja sätta ett tak på 1 700 kronor om året, men medarbetaren ska själv betala 20 procent av kostnaden för att erhålla bidraget. Skall detta tolkas så att taket i själva verket är 1 360 kronor? Det visste inte ordförande Mats Helmfrid (M)
när ärendet behandlades av kommunstyrelsen i onsdags, lika lite som arbetsgivarutskottets ordförande Carolina Nordbeck (FP).

Förvirringen var så kompakt att de borgerliga själva var tvungna att återremittera ärendet för att reda ut vad de egentligen menade.


Länkat: SKD

3 kommentarer:

  1. ja idrott, rörelse och hälsa är inget för alliansen.

    SvaraRadera
  2. Vad är dina åsikter om WikiLeaks, Mats? :)

    SvaraRadera
  3. Frågan om Wikileaks kommer ju osökt efter ett så här pass avslöjande (!?) blogginlägg om friskvård i Lunds kommun. Men i princip anser jag att allt som öppnar upp politik och diplomati är av godo. Ju mindre hemlighetsmakeri bland politiker och makthavare, desto bättre.

    SvaraRadera