tisdag 24 augusti 2010

Inga tillfälliga grodor

Lars Bergwall (C) är kommunstyrelsens förste vice ordförande i Lunds kommun. Denne ledande representant för Lunds borgerliga styre anklagar nu universitetsrektor Per Eriksson för två saker.

För det första anklagas rektorn för att vara "ansvarig för en verksamhet som lockar studenter till Lund". I andra sammanhang pratar Lunds politiker, även de borgerliga, gärna om universitets utveckling och internationalisering som någonting gott och viktigt. Men så fort det innebär att någonting måste göras tycks det bli annat ljud i luckan.
Naturligtvis vore det tjänstefel om inte universitetets rektor försökte "locka studenter till Lund". Därtill har kommunen en lagstadgad skyldighet att ordna bostadssituationen. Det är inte enkelt. Det kräver engagemang, rejäla insatser och samarbete, inte att man skyller ifrån sig.

För det andra anklagas rektorn för att ha engagerat sig i de hemlösas situation. Antalet hemlösa i Lund har på några år ökat från 20–30 till över 100 personer. När Bergwall och de borgerliga irriterar sig på universitetets och rektorns engagemang skjuter de efter budbäraren i stället för att göra något åt problemet.

Egentligen är vidare kommentarer överflödiga. Om det inte vore för att Lars Bergwall faktiskt representerar Lunds kommun skulle man kunna skratta åt hans inskränkta synsätt. Men det är inga tillfälliga grodor som hoppar är Bergwalls mun. I artikeln i Skånska Dagbladet anklagar han universitetets rektor för att vara "ute efter att skapa kaos". Bergwalls katastrofala uttalanden visar framförallt att ett regimskifte är nödvändigt i Lunds kommun.


Länkar: SKD; SDS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar