tisdag 31 augusti 2010

Fart i myrboet

Bostadssituationen i Lund är desperat. Efter att under 3 år och 11 månader inte gjort någonting försöker nu den borgerliga alliansen, de sista veckorna innan valet, att bättra på sitt skamfilade rykte. Nu är det plötsligt fart i myrboet.

Så sent som i våras röstade borgarna ner förslagen om kommunala initiativ för att bygga studentlägenheter. Nu lovar de plötsligt att utreda frågan. Lars Bergwall (C) säger i SDS att "vi kommer att ta kontakt med Lunds universitet och rektor Per Eriksson för att höra om de är intresserade". Samme Bergwall
, som är vice ordförande i kommunstyrelsen, anklagade för en vecka sedan universitetets rektor för att "vara ansvarig för en verksamhet som lockar studenter till Lund". Man frågar sig onekligen om det är tänkt att Bergwall ska sköta förhandlingarna med Lunds universitet.

Det första den borgerliga regeringen gjorde när den kom till makten för 3 år och 11 månader sedan var att avskaffa stödet att bygga små hyresrätter och studentlägenheter. Detta ledde till en omedelbar och dramatisk minskning av produktionen av just dessa boendeformer. Märk att detta var 1½ år innan finanskrisen började. I Lund har de borgerliga på samma sätt under 3 år och 11 månader sagt nej till alla förslag som trots det kunde öka byggandet av hyresrätter och studentlägenheter.

En plötslig omsvängning under galgen ska man ta för vad det är. Även de borgerliga i Lund vet att det är val om drygt två veckor. Sedan är det business as usual ...

Länkat: SDS; SDS; SKD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar