måndag 16 januari 2012

Vad ska man med anställda till?

Legitimeringen av 180 000 lärare ska nu utföras av - ett bemaningsföretag. Skolverket kommer i praktiken inte att ha någon delaktighet alls i legitimeringen av de enskilda lärarna.

Ja, vad ska man med anställda till i dessa dagar? Tillståndsgivningar för att driva skolor i Sverige har redan lagts ut på Blocket. Detta är en logisk följd av friskolereformen: Riskkapitalbolagen säljer redan glatt hela skolkoncerner, inklusive lärare och elever, mellan sig. Då borde väl ingen bli chockad över att tillstånden att driva skolor utannonseras till högstbjudande? 

Nästa naturliga steg borde vara att regeringen själv, inklusive departementen, leasas in från Proffice och Manpower.

Länkat: DN; DN; SVT; SVTSVD; SVDGP; SKD; HD; D;

3 kommentarer:

 1. Det var en bra och vettig idé! Alltså Regering, riksdag anställs av bemanningsföretag, när behov uppkommer.
  Och sen fortsätta med militären, anställa den billigaste personalen oberoende av nationalitet; Nordkoreanska soldater armé och marin dito. Indiska gurkhasoldater i Norrland, men finska piloter i jaktflyget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De enda som torde gå säkra är kungafamiljen, eftersom ingen vet vad de som leasas in i så fall skulle syssla med.

   Radera
 2. Annonsen på Blocket är en logisk följd av friskolereformen. Vilka riskkapitalbolag som helst får ju lov att äga en skola och de säljer friskt skolor och hela skolkoncerner mellan sig.

  Sveriges lagstiftning är fullständigt unik inom detta område. I de flesta andra länder, inklusive USA, är vinstdrivna skolor otänkbara. Det enda som är konstigt är att det bara är V som vill göra något åt eländet.

  SvaraRadera