onsdag 3 november 2010

Krigsförbrytare till Haag

Är det skillnad på krigsförbrytare och krigsförbrytare? Det är svårt att inte hålla med Dror Feiler och Anna Wester som i ett inlägg i Aftonbladet påpekar att Shaul Mofaz borde skickas till den internationella domstolen i Haag för brott mot folkrätten.

Shaul Mofaz var generalstabschef för Israels armé 1998-2002. Han var försvarsminister vid Israels militära invasion av Västbanken 2002 och i rapporterna från Amnesty och Human Rights Watch presenteras klara bevis för krigsbrott där Shaul Mofaz utpekas som en av de ansvariga. Under Mofaz ledning utförde den israeliska armén otaliga utomrättsliga avrättningar av palestinier, hundratals hem demolerades, fångar torterades och ambulanser nekades att komma fram till skadade.

Denne Shaul Mofaz var igår istället inbjuden av Utrikespolitiska Institutet som huvudtalare vid ett möte om "Möjliga vägar till fred". Skandal är ett milt uttryck i detta sammanhang. Att Sverige inte aktivt verkar för att krigsförbrytare som Shaul Mofaz lagförs är en skam.Länkat:
Anna Westers blogg; AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar