onsdag 28 november 2012

Med Michael i bunkern...någon kris i den skånska sjukvården har vi inte...
...ägnar er åt att sprida det värsta falsarium jag har varit med om i mina 20 år i politiken...
...enstaka mejl från anställda... 
...tidningsankor...


Så löd det purfärska regionrådets försvar av resursfördelningen till sjukvården. Michael Sandin (M) är nog det geni som sjukvården har väntat på; han vet bäst redan under sin första dag på jobbet. Alla andra har fel. Nåja, hans företrädare Catharina Blixen-Finecke brukade säga ungefär samma saker, fast kanske lite mer inlindat. 

Ja, alla verkar vara emot regionledningen: Patienterna, personalen, klinikcheferna, facken, massmedia, Socialstyrelsen. De har det inte lätt. Ingen verkar tro dem när de säger att 390 miljoner i ny indragning 2013 inte är någon indragning bara man kallar det effektivisering. Ingen tror dem när de säger att Socialstyrelsens koppling mellan fem dödsfall och resursbrist är nys. Ingen verkar tro att allt egentligen är bra i sjukvården, eller överhuvudtaget på någonting de säger längre... De borgerliga och miljöpartistiska regionråden kan numera bara lita på sig själva och de chefer de har handplockat för att genomdriva deras politik.

Det finns ett namn för det här syndromet: bunkermentalitet. De borgerliga och MP i regionen visar numera upp en fulländad bunkermentalitet och Michael Sandin är mannen som är kapabel att definitivt försegla utgången.

Tidigare: Dubbelt fokus på Sus

Länkat: SVTSKD;
PS Ett stort grattis till patienter och anställda på onkologen. Personalens modiga kamp har tvingat sjukhusledningen att backa från planerade neddragningar av kliniken. Men några ökade resurser från regionen är det inte tal om vilket gör att andra får ta smällen när nedskärningsbudgeten ska genomdrivas. Ergo: Alla måste göra som personalen och cheferna på onkologen. Ta kampen! 

2 kommentarer:

  1. Hej, det har inte funnits några beslutade neddragningar på onkologen. Budgeten för hela Region Skåne antogs ju i tisdags, och nu arbetar förvaltningar och nämnder med sina budgetar. På SUS har man tagit fram olika hypotetiska utfall givet olika förutsättningar (inga nya pengar, lika fördelning etc). Det är ett av dessa möjliga utfall som har fått några ur personalen att reagera. Meddelandet från SUS-ledningen är alltså inte någon reträtt, utan ett klargörande.

    SvaraRadera
  2. Vad synd det är om de förföljda i regionledningen, nästan lika synd som om patienterna som råkar ut för deras inkompetens.

    SvaraRadera