torsdag 29 september 2011

Volkswagens ministerkandidat (C)

Produktplacering i The Truman Show.
Annie Lööf (C) tycks ha lärt sig takterna.

Centerns nyvalde partiledare Annie Lööf utnyttjade bjudbil från Volkswagen under valrörelsen 2010. Samtidigt visar Aftonbladet att det finns ett alldeles osunt intresse för just Volkswagen på Annie Lööfs blogg. Annie Lööf berättar att Volkswagen har mycket bättre resurser för forskning och utveckling än svenska biltillverkare och prisar deras dieselbilskoncept, Annie Lööf deltar i lanseringen av en ny Volkswagenmodell och skriver:
Jag körde också en sväng med bilen. Kändes riktigt bra, kanske en bil man ska fundera på att köpa? Ett företag som i denna svarta Saab-vecka visar att det går att bygga smarta bilar som siktar in i framtiden. Ett helt rätt grepp, Volkswagen!
Bör detta ses som exempel på dåligt omdöme från en enskild politiker? Nej, detta är en nyvald partiledare i ett regeringsparti som inom kort kommer att beträda en ministerpost. Framförallt är det ett tecken på en degenererad politisk kultur. Allt mer nyliberalt präglade borgerliga politiker saknar helt enkelt en grundläggande förståelse för vad det innebär att vara förtroendevald. Deras egen karriär ses just som en karriär; om det sedan gäller att kränga en idé eller ett bilmärke tycks sakna betydelse.

Sveriges nuvarande så kallade miljöminister Andreas Carlgren (C) har gjort sig känd som mannen som vill att Sverige ska minska bilismens klimatpåverkan - genom att öka bilismen. Jag satsar på att Sveriges näste miljöminister kommer att bli Volkswagens kandidat. Någon som vill hålla emot?


Uppdaterat 11.06

Tur ingen hann sätta emot. Volkswagen fick näringsministerposten istället. 


Länkat: AB; AB; SVT; SVT; SVT; SVTSR; DN; DN; DN; DN; SVD; SVD; GP; GP; GP; GP; HD; SKD; SKD; SKD; NSK; NSK; GD;

3 kommentarer:

  1. Volkswagen HAR mycket bättre resurser för forskning och utveckling än svenska biltillverkare...

    SvaraRadera
  2. Det har de säkert. De verkar dessutom ha bättre resurser att muta ledande svenska politiker.

    SvaraRadera
  3. Du har helt rätt i dina åsikter!, måste även säga att det idag känns pinsamt att läsa om Rosanna Dinamarca resor inom landet. Min personliga åsikt är att hon inte lämplig för partiledar rollen.

    SvaraRadera