onsdag 3 juli 2013

Syndernas förlåtelse till Reinfeldt?

I sitt almedalstal säger nu Fredrik Reinfeldt att han vill avskaffa den differentierade a-kassan, den som gör försäkringen mot arbetslöshet flera gånger dyrare för en restauranganställd än för en professor. 

Det var Reinfeldt själv som införde denna djävulska orättvisa för sju år sedan samtidigt med andra försämringar i trygghetssystemen. Resultatet blev vad han hade kalkylerat med: Fackföreningarna har tappat medlemmar, klyftorna i samhället har ökat och löneandelen har pressats ner. 

Men den moderatledda regeringen har skapat tiotusentals mänskliga tragedier. Arbetslösheten har fördubblats samtidigt  som de skjutit försäkringen mot arbetslöshet i sank. Cirka 200 000 människor söker idag försörjningsstöd hos kommunerna trots att de inte borde det, deras enda problem är att de saknar ett arbete och därmed är berövade rätten att försörja sig själva. 

Efter sju års hetsjakt mot arbetslösa och sjuka vill de borgerliga söka syndernas förlåtelse genom att mildra en av orättvisorna de själva skapat. Tro dem inte och glöm inte en sekund vad de gjort!

Länkat: AB; DN; SVD;

3 kommentarer:

 1. DN:s "analys" på nyhetsplats av Ewa Stenberg är skrattretande. Hon oroar sig för att arbetslinjen inte kommer att drivas tillräckligt hårt och rakt (just det, år 2013) och poängterar att arbetsmarknaden för en hel generation "kan snedvridas" - hur då? Jo, eftersom regeringen sviker dem som lämnar gymnasiet utan att ta studenten. Den analysen är möjlig bara om man inte fattata att det sedan länge råder massarbetslöshet här i landet, en massarbetslöshget som slår ut även många som du och jag, även sådana som har långt mer meriter och betyg än nån 18-årig kille från Tensta som struntade i skolan. Och det här sägs alltså på nyhetsplats, som förment objektiv och insatt analys.

  Den bild Fredde vill ge av sitt Sverige är förstås att det råder meritokrati, att de som är arbetsvilliga, välrakade, smarta och hederliga tar sig fram och får stöd av utbildningar, arbetsförmedling, Manpower m fl. Och dagstidningarna hjälper gärna till med att hålla uppe den bilden.

  SvaraRadera
 2. Ja, vi är många som disputerat och är arbetslösa....
  Vår utbildning har kostat samhället stora summor - till vad nytta?

  SvaraRadera
 3. ""Reinfeldt lanserar en sänkning av a-kasseavgiften till publikens jubel eftersom ”det ska löna sig att jobba”. En avgift som han själv höjde för att det ”inte lönade sig att jobba”"...

  Vad i he-te är anledningen, för att Reinfeldt skall förtjäna jubel från publiken.??http://sekotidningen.se/artikel/rejal-hojning-av-a-kasseavgiften/

  T Lindholm

  SvaraRadera