onsdag 24 februari 2010

Bedrägeri om nya miljoner

I dag försöker Lunds borgerlighet påstå att de satsar nya miljoner i Lund eller på lundaborna. Detta är kvalificerat bondfångeri, det finns inte några nya miljoner. Det är pengar som det borgerliga styret dragit in från verksamheten och nu duttar ut i småportioner till sådant de inbillar sig ska vara opportunt.

Hade de velat ta ansvar för verksamheten skulle de först och främst sett till att upprätthålla kvaliteten i den. De har t.ex. bara lagt ut 1 procent till de anställdas löner, trots att alla prognoser pekar på löneökningar på över 2 procent från och med april. Det innebär att alla skolor, förskolor och äldreboenden till hösten måste skära ner ytterligare på personalen. I stället kommer borgarna och viftar med några datorer, som dessutom skolorna ska medfinansiera ur sin nedskurna budget. Datorer i alla ära, men borgarna betalar dem med färre pedagoger och större barngrupper i förskolan.

I de ramar som majoriteten lagt ut för 2011 ligger därtill en generell nedskärning på all verksamhet i kommunen med ytterligare 0,85 procent, alltså 40 miljoner kronor. För Lunds skolor och förskolor innebär detta att man måste dra in cirka 30 lärartjänster till. Att i detta sammanhang tala om att man satsar på skolan är inget annat än bedrägeri.

2 kommentarer:

  1. Ja de har verkligen fått sjukt okritisk media om detta, vore schysst med något sorts utspel (kanske från s-v-mp?) som avslöjar dem.

    SvaraRadera
  2. Det har varit en medveten strategi från borgarnas sida under hela mandatperioden; mörka nedskärningarna och sedan låtsas att man satsar på verksamheten om man lägger tillbaka en mindre del. Det är inte alltid lätt för journalisterna att hänga med i turena. Jag tror dock att SDS tänker skriva något mer om detta.

    SvaraRadera