onsdag 27 januari 2010

Idrottsskandaler


I går gick den första stora valdebatten i Lund. Det var idrottsföreningarnas samorganisation som bjudit in för att höra kommunpolitikernas syn på idrottens villkor. Efter en ganska seg start (den första timmen ägnades åt att alla fick berätta hur bra de tyckte om idrott och hur viktig de tyckte idrotten var för Lund och för folkhälsan) hettade till när föreningsanslag och anläggningar kom i fokus.

När jag påpekade att den borgerliga majoriteten skurit ner anslagen till befintlig verksamhet inom idrotts- och kultursektorn fyra år i rad försökte de borgerliga kommunalråden avbryta mig med höga skrik om lögn. De försöker konsekvent mörka sina egna handlingar, vilket jag visat i tidigare inlägg. I detta fall visste dock alla närvarande i salen vem som ljög och vem som talade sanning. Otur för Helmfrid (M), Klette (FP) och Bergwall (C).

Det behöver kanske inte påpekas att när fotbollsarenans flytt och degradering till förmån för en privat byggentreprenörs intressen kom upp, då var det spel mot ett mål. Publiken ställde skarpa frågor som Mats Helmfrid hade mycket svårt att svara på. Här lämnades Helmfrid också helt utan stöd från sina borgerliga allianspartiers representanter. Inte ens Tove Klette (FP), som tidigare i debatten talat så mycket och så länge om vikten av att prioritera idrottens intressen, hade något att säga i denna fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar