tisdag 10 november 2009

Klimathaveri


Det obegripligt att något parti, som i alla fall säger sig besitta ett uns av miljömedvetande, ens en gång kan överväga att stödja förslaget till nya motorvägsavfarter. Kommunstyrelsen i Lund har precis ställt sig bakom att lägga upp 20 miljoner för att hjälpa Vägverket att bygga en sådan vid Östra Torn.

Kollektivtrafiken till Ideonområdet och Ericsson är redan idag utmärkt och vidare uppgradering till spårtrafik planeras. Vad är problemet? Två minuters köande på morgonen för den som är osmart nog att ta bilen från Malmö till nordöstra Lund? Men genom universitets terminskort kan anställda idag parkera för cirka fem kronor om dagen inom området. På Ericssons gigantiska parkering är avgiften noll för anställda och noll för besökare. Införs rimliga parkeringsavgifter så skulle privatbilismen halveras över en natt.

Vägverket har nu plötsligt fått nya pengar när regeringen lagt om pengar från tågtrafik till privatbilism och lastbil. De vill därför ha ett blixtbeslut från kommunen om en ny investering för ökad bilism. I Lund talas det mycket om spårväg. Men hittills har inte en enda meter spårväg byggts, medan kommunen nyss har avslutat en investering för ökad bilism i 100 miljonersklassen vid Råby och nu är på väg in i en till tillsammans med Vägverket. Längre fram planeras ytterligare en motorvägsavfart några hundra meter norr om Lunds Norra. Kommunstyrelsemajoriteten bedriver medvetet sabotage mot spårvägsplanerna och klimatpolitiken

3 kommentarer:

  1. Grymt att ha dig i bloggosfären! Dock är färgschemat lite svårläst, obesökta länkar är alldeles för ljusgrå.

    SvaraRadera
  2. Nu blev det ännu märkligare, plus dock för betongsocialism-vibbarna på det grå-röda, mer sånt!

    SvaraRadera
  3. Jag är medveten om färgproblemen. Det måste vara en bugg för jag har försökt på alla sätt att få ordning. Tips?

    SvaraRadera