tisdag 10 november 2009

Äppelkaka som alibi för försämring


Lunds skolor ska firas med äppelkaka den 1 december. Sedan de borgerliga kom till makten har resurserna till Lunds skolor och förskolor skurits ner med 65 miljoner kronor. Idag saknas mer än 120 lärare och förskollärare för att leva upp till den kvalitet vi hade 2006. Detta märks nu på alla nivåer, det är färre lärare per elev, möjligheten att hjälpa de elever som behöver extra stöd har minskat, gruppstorlekarna i förskolan har åter ökat, Komvux har lagt ner stora delar av sin verksamhet.


Lund har i år rasat från plats nummer 14 till 93 i Föräldraralliansens ranking. Att slå sig för bröstet och fira att Lund får fortsatt topplacering i Lärarförbundets ranking, på förra årets siffror, är därför bara OK om man visar att man är beredd att vända den negativa trenden.


Vänsterpartiet föreslog, tillsammans med den övriga rödgröna oppositionen, att äppelkakan skulle friskas upp med ett välbehövligt resurstillskott på 10 miljoner kronor till Lunds skolor från och med 2010. Då skulle personal och elever i Lunds skolor verkligen få något att glädja sig över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar