torsdag 3 september 2015

EU, Sverige, tiggeriet och annat

Ibland undrar man vad Europeiska Unionen egentligen är bra för. För trots att jag röstade nej till Sveriges medlemskap kan jag tänka mig några saker som EU faktiskt skulle kunna fixa.

1. Att ordna bättre fungerande kollektivtrafik mellan medlemsländerna. Men det ger EU fullständigt fan i, kollektivtrafiken till kontinenten försämras istället successivt. Nu kan man inte längre ta nattåget till Paris. En tågresa de 70-80 milen Malmö-Amsterdam är ett 15 timmarsprojekt.


2. Att samordna en anständig flyktingpolitik och inte låta barn dö i Medelhavets vågor. Istället bygger man ett en Fästning Europa och är därmed medbrottslingar till flyktingkatastrofen.

3. Att tvinga medlemsländerna att föra en anständig socialpolitik och inte diskriminera delar av befolkningen. Det ger man också fullständigt fan i. Rumänien får fortsätta behandla sin romska befolkning som kattskit, med följd att de tvingas ut på tiggastråk i hela Europa.

Men de arma grekerna ger man sig på, med oupphörliga krav på nedskärningar och privatiseringar. Så länge vi är med i klubben måste vi agera inom den. Men vad gör vår egen regering? De säger inte ett pip om kollektivtrafiken, är tysta om EU:s roll i Medelhavstragedin lämnar inga skarpa förslag gentemot Rumänien (eller den halvfascistiska regeringen i Ungern för den delen), men deltar glatt i övergreppet mot Grekland.

I veckan lämnade Daniel Suhonen det första riktigt skarpa förslaget att bekämpa det förnedrande tiggeri som numera förekommer över hela Sverige 


Sverige bör upphöra med sin mjuka, nästan gullande linje med Rumäniens regering. Löfven – slå på stora trumman! Wallström – visa vad du går för! Kräv att Rumänien stängs ute från alla EU-toppmöten och samarbetsorgan i EU tills landet slutar mobba sin romska befolkning. 
Stäng av deras bistånd, omedelbart. 
Stäng av Rumäniens fria rörlighet. 
Skicka hem Rumäniens ambassadör från beskickningen på Östermalmsgatan i Stockholm och förklara att de inte är välkomna tillbaka förrän de lärt sig ta hand om sin egen befolkning.
Om EU inte går med på detta – meddela att Sverige från 1 januari 2016 slutar att betala sin medlemsavgift till EU på drygt 30 miljarder netto. 

Så ska det låta! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar